Tuşba'da Bedirhan Gökçe Rüzgarı Esti

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Bedirhan Gökçe Konseri' büyük ilgi gördü.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Van Vali yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Özkan ile Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, AK Parti Van milletvekili aday adayları Zahir Kandaşoğlu ve Hekim Karabıyık ile Tuşba Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Tuşbalılar katıldı. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, konser öncesi yaptığı konuşmada, Tuşba Belediyesi olarak kültür hizmetlerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin bir bireyi ve ferdi olarak, birbirinden değerli öğrencilerle yapacaklarını kaydetti. Bunlardan biri de sözün üstadı, şiiri gerçekten yaşanır gibi yorumlayan Bedirhan Gökçe'nin hem birikimlerinden hem deneyimlerinden hem de eşsiz sunumundan istifade etmelerini isteyen Başkan Özgökçe, salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığa teşekkür etti.
Van'ın, Tuşba'nın ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin çok güzel şeylere layık olduğunu belirten Başkan Özgökçe, "Biz de bu liyakat çerçevesinde bölgemizde Allah'ın izni ile en mükemmel hizmetleri başta siz kıymetli öğrencilerimizle birlikte yapacağız. İnsanlarımızın ötekileştirilmediği ve özellikle üniversite gençliğinin Van'da daha da el üstünde tutulduğu ve gözbebeği gibi görülüp yaşatılması, Özgecan'lar gibi vahşetlerin yaşanmaması için inanıyoruz ki tüm Vanlılar sizleri kendi evladı gibi görüyor. Bizler de sizleri kendi öz evlatlarımız gibi biliyoruz. Onun için her daim sizlerle birlikte olacağız. Her daim sizlerin hizmetinde olacağız ve sizlerin ikinci yarıyılı başarılı, üstün yeteneklerle memleketimize ve tüm dünya insanlığının beklediği güzelliklerle yetişmenize yardımcı olacağız. İnşallah bu salonumuzda daha güzel faaliyetler ve daha mükemmel birliktelikler yaşayacağız. Hepinize bu güzel sunum için, bu güzel ana şahitlik yaptığınızdan dolayı belediyemiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Daha sonra sahne alan Gökçe, şiir ve türküleriyle salonundaki hayranlarına duygulu anlar yaşattı. Zaman zaman Anadolu insanının özelliklerini örnek hikayelerle anlatan Gökçe, salonda büyük alkış topladı. Anadolu insanının karakteristik özelliklerinin hiçbir ülke insanında olmadığını kaydeden Gökçe, "Ülkemizin kendisi zengin. Hayatın içinde ne varsa şiirlerde de o var. Biz antene tencere kapağı takan tek milletiz" dedi.
Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Gökçe, Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından sessiz sedasız gelerek bayramını Van'da geçirdiğini söyledi. Van'a geldiği gün Allah'ım ne olur acıda birleştirdiğin bu milleti huzurda da bir eyle şeklinde dua ettiğini anlatan Gökçe, "Birbirinizden hıncınızı aldığınız zaman Allah'ta sizi affetmeyecek. Ancak birbirinizi af ettiğiniz zaman Allah'ta sizi affedecek ve bağışlayanı bağışlayacaktır. Sevgiyle ilerleyin, sevgisizlikle bir yere varamazsınız. Yıllar sonra bu koltuklara sizler oturacaksınız. Buranın valisi, belediye başkanı ve emniyet müdürü sizler olacaksınız. Onun için attığınız her adımda özel tarihinizi oluşturduğunuzu unutmayınız. ‘Bedirhan Gökçe gelmiş bundan ne kazanabilirim, Ayşe hanım mı gelmiş bundan ne kapabilirim’ diye düşünün. Çünkü bir gün buralara sizler veya içinizden biri gelecektir" ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Bedirhan Gökçe'ye çiçek ile yağlı boya çalışması bir tablo hediye ederken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman ise bir plaket verdi.

Bakmadan Geçme