Aykaç: Ak Parti’de Hizmet Yapmak Onurdur

Ak Parti’den Van Milletvekili Aday Adayı olan Sabri Aykaç Ak Parti İl Başkanlığına başvurusunu yaptı. Başvuru sırasında konuşan Sabri Aykaç, AK Parti’de siyaset yapmak ve bu parti ile Van’da hizmet getirmeye gönüllü olmak bizim için bir şeref ve onurdur dedi.

 İlhan Siyahtaş

Uzun yıllar Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi’nde önemli görevler yapan, Büyükşehir Belediyesi’nde ki görevinden istifa eden Sabri Aykaç AK Parti’den milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

 

GÖNÜLLÜ OLMAK ŞEREF VE ONURDUR

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’ya başvuru dosyasını teslim eden Sabri Aykaç,“ AK Parti gibi büyük bir partinin yükünü sırtlayan başkanımız Zahir Soğanda ve yönetimine, kadın kolları, gençlik kolları yönetiminde görev alanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Bir kez daha söylemek isterim ki AK Parti’de siyaset yapmak ve bu parti ile Van’da hizmet getirmeye gönüllü olmak bizim için bir şeref ve onurdur. Bu partinin kuruluşundan bu yana ben ve ailem bu partide çalıştık ve emek sarf ettik, şimdi de kendi evimiz gibi gördüğümüz AK Parti’de görev almaya geldik” dedi.

GÖREV TALEBİNDE BULUNUYORUM

AK Parti’de görev almanın kolay olmadığını belirten Aykaç, “ Büyük bir sorumluluğun altına gireceğimin bilincindeyim. Yanı başımızda demokrasilerde büyük çöküşler, Ortadoğu’da ülkelerindeki savaşlar, katliamlar, hemen güneyimizdeki IŞİD zulmü varken güçlü bir demokrasi içen direnen Türkiye’nin 14 yıllık çınar ağacının bir dalı olmak adına görev talebinde bulunuyorum. Ak Parti’nin Türkiye’de de Van’da da gerek hizmet gerekse de demokrasi anlamında yaptığı her şey ortadadır. Bunları artık anlatmaya gerek yok. Zira tablo açıkça 14 yılda gelinen noktayı gözler önüne seriyor. Ama takdir edersiniz ki halen yapılacak çok iş var. Önüne 2023 vizyonunu koyan bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bunu devam ettiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gibi ki iki koca yürekli insanın bu mücadelesini devam ettirmek ve bu süreci tamamlamak gerekiyor” diye konuştu.

 

ÇALIŞMA SÖZÜ VERİYORUM

Çözüm sürecine değinen Sabri Aykaç, “Biz Kürt halkının yıllarca yaşadığı sorunları bugün çözme noktasına getiren Ak Parti’nin hiç şüphesiz Van ve bölgedeki siyasetçilerinin bu sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Ben bu bölgenin çocuğu, bu toprağın evladı olarak bu sorunun nihayete ermesinde gövdemi taşın altına koymak için aday adayı oldum. Milletvekilliği yolunda mücadele veren diğer aday adayları gibi biz de evimize gelip sizlerin huzurunda AK Parti teşkilatları ile birlikte çalışma sözümüzü vererek adaylık başvurumu yapıyorum. Sizlerin ve bu milletin desteği ile yeniden ülkeyi yönetmeye hazırlanan AK Parti’de nasip olursa bu görevi almaya hazır olduğumu belirtmek isterim” dedi.

KADIN BİZİM GÜVENCEMİZ

 Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddette ve Özgecan’a yönelik vahşice saldırıya değinen Sabri Aykaç şunları söyledi: “   Olayı kınıyorum. Özgecan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kadın kimdir? Kadın annedir. Analarımıza ‘of’ bile demeyi yasaklayan inancın ve medeniyetin bireyleriyiz. Hiçbir sosyal kültür kadın katkısı olmadan hayata geçemez, yaşatılamaz. Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak, ihmal ederek inşa edilemez. Kadın bizim güvencemiz, öznemiz ve aynı zamanda en önemlisi annemiz, bacımız, kızımız, hayatımızdır. Bu yolda dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum”. 

Bakmadan Geçme