Çınrabay Çaldıran'ın Sorunlarını Anlattı

Çaldıranlı iş adamı ismet Çınarbay Çaldıran’ın sorunlarını bakanlarla konuştu

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'in oğlu Ali Ekrem Çelik ile Esin Erdal çiftinin nikâhında bulunan iş adamlarından Çaldıranlı İsmet Çınarbay, ilçenin sorunları hakkında bakanlarla bir araya geldi.
Siyasetin liderlerinin buluştuğu düğüne Çaldırandan davet edilen Çınarbay, nikah  törenine  katılan siyasilerle hem nikah sevincini paylaştı, hem de Çaldıran’ın sorunlarını konuştu. Düğüne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la Cilli Sınır Kapısı hakkında konuşan Çınarbay, “Sayın Bülent Arınç ile yaptığım görüşmede Cilli Sınır Kapısının açılmasının gerekliliği ve önemi hakkında konuştuk. Yakın zamanda bu kapının hizmete açılması için çalışmaların devam ettiğini, gerekli olan zamanda Cilli Sınır Kapısının açılacak “ dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşme yapan İsmet Çınarbay, yapmış olduğu görüşmelerde başlıklarını kısaca anlattı. Çınarbay şunları söyledi, “Enerji Bakanımızla Çaldıran’da yaşanan elektrik sıkıntısı hakkında konuştuk, Kendiside bu konuda en büyük görevin Çaldıran halkına düştüğünü söyledi. Kaçak kullanım oranın yüksek olmasından doğan bu sıkıntılardan dolayı yinede vatandaşımız için yatırım yapacak” dedi
Bakan Nabi Avcı ile Çaldırandaki eğitim sıkıntısı ve eğitime önem verilmemesi hakkında uzun uzun konuşan Çınarbay, “Özellikle bazı konularda Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ile görüştük ve gerekli sürecin en yakın zamanda başlayacağını söyledi” dedi.

Bakmadan Geçme