Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Van’da “Amatör Spor Haftası” münasebetiyle çeşitli spor dallarında etkinlikler devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası, bu yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında çeşitli dallarda spor yarışmaları ve etkinliklerle başladı. Amatör spor haftası kapsamında Van Şehir Stadı'nda yapılan atletizm yarışması ile devam edildi. Atletizm yarışmalarını yerinde izleyen, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yarışmaya katılan gençlere sporda, gösterdikleri başarıyı, derslerinde de o başarıyı göstermelerini tavsiye etti. İnanç, “Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Derece zaman içerisinde alınır. ikinci olan yarın bir olur, dört olan yarın üç olur bunlar düzelir. Ama aslolan yarışa sarılmak, yarıştan kopmamaktır. Atletizmde bize başarıları kazandırdığı için hasetsen hocalarımızı huzurunuzda tebrik ediyorum. Bütün çocuklarımızdan, bütün gençlerimizden milli sporcumuz Şeref ve Mehmet kardeşlerimizi örnek almalarını istiyorum. Biri Akdeniz, biri Avrupa şampiyonu, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi ve özelde de Van’ımızı temsil edecek. Çocuklarımızdan bu spora, atletizme gösterdikleri ilgi, alakayı, beceriyi derslerinizde de esirgemeyin" dedi.

Atletizm antrenörü Hüseyin Esen ise, atletizm dalında 3 kategoride yarışma yapacaklarını belirterek, “Bugün 3 bin metre yürüyüşle başladı. Ardından bin 500 metre kızlar ve 3 bin metre erkeklerle sonuçlanacak. Burada dereceye girenlere madalya ve spor malzemesi il müdürlüğümüz tarafından verilecek, onun dışında dereceye girenler yarışmalarda ilimizi temsil etmek üzere ve dereceye girenler milli takıma alınacaklardır. Nitekim Şeref ve Mehmet kardeşimiz Rio Olimpiyatları'nda yarışmaları amacıyla milli takıma alındı ve ilimiz için çok önemli" dedi.
Atletizm dalında yarışan sporculardan 3 bin metre yürüyüşte Abdullah Şay, bin 500 metre kızlar koşu kategorisinde Evin Bardak ve 3 bin metre erkekler koşu dalında Davut Karabulak birinci oldu. Dereceye girenlere Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından madalyaları verildi. 
Yarışmaya katılan ve dereceye giren sporcular ise hedeflerinin ileride milli birer sporcu olabilmek olduğunu söylediler.

Bakmadan Geçme