Bakanlık Bu Stadı Görmüyor Mu?

Depremde hasar gören Van Atatürk Şehir Stadı dökülüyor. Yıkım kararı verilen stada Gençlik ve Spor Bakanlılığı’nın seyirci kalması tepki topluyor. Sezona hazırlanan Büyükşehir Belediyespor’u soyunma odası sorunu telaşı sardı.

Rıdvan CAN/ Özel

 2011 yılında Van’da meydana gelen iki büyük depremde ağır hasar görerek kapalı tribünlerine yıkım kararı verilerek seyirciye kapatılan Atatürk Şehir Stadı dökülüyor. Büyükşehir Belediyespor’un 2014-2015 sezonunda mücadele edeceği stadın soyunma odaları da kullanılamaz durumda.  Depremin üzerinden üç yıla yakın bir süre geçmesine rağmen soruna Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın seyirci kalmasına,  geçici de olsa stat yapmamasına sporseverler tepki gösteriyor.

Belediye Vanspor deprem sonrası 2011-2012 sezonunda ilk yarı hazırlığını TFF Riva Kampında yapmış, o sezon evinde oynaması gereken maçlarını da İstanbul’da tamamlamıştı.

Siyah-kırmızılı taraftarlar 2012-2104 boyunca kapalı tribünü kullanamazken, açık tribün tarafına yapılan portatif tribünde ise az sayıda taraftar maçları izleyebiliyor.  Hasarlı kapalı tribünlerin altında bulunan soyunma odaları ise kullanılamıyor.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir geçen sezon stadın yanında bulunan Gençlik ve Spor Salonu soyunma odalarını B.Vanspor'a ve konuk takımlara tahsis ederek sorunun çözümüne yardımcı olmuştu.

Kiralandığı için yasal olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Atatürk Şehir Stadı 2014-2015 futbol sezonu öncesi onarılmayan tribünleri, dökülen soyunma odalarıyla kulüp yönetimini düşündürüyor.

Atatürk Şehir Stadyumu bakımından sorumlu Rıfat Acar,  “ Bizler sadece sahanın çimlerinin bakımını yapıyoruz.  Sulamasından biçimine kadar elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz.  Tribünlerin bu halde olması tabi ki hoş bir durum değil. Stat sorununa çözüm bulunması gerekiyor.  Ya güçlendirilsin yada yıkılıp yeniden yapılsın” dedi.

Sahadan sorumlu İlker Yaşar ise, “ Bu stadyum Van'da yaşayan herkesin stadıdır. Stadın yıkık dökük, sahipsiz halde bulunması hepimizi üzüyor. Stat o eski heyecanlı günlerine dönmeli. Sadece futbol oynanmıyor.  İftar sonrası bay, bayan ve çocuklar her yaşta insanlarımız gece gelip stat da spor yapıyorlar. Bizler onlar rahat sporlarını yapsın diye gece ışıklandırmalarını açıyoruz " diye konuştu.

Bakmadan Geçme