Gürpınar Belediyesinden İftar yemeği

Gürpınar Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi

 

Gürpınar belediyesi   halka  açık iftar yemeği verdi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yemek öncesi kısa bir açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il Başkanı Musa İtah,  Ramazanın sevap ayı olduğunu, bu ayda küskünlüklerin son bulduğunu, yardıma muhtaç olan insanlara yardım eli uzatıldığını kaydederek, Rojava'da çete ve rejim güçlerinin saldırısı altında bulunan halka yardım eli uzatılması gerektiğini belirterek, fitre ve zekâtların Rojava'ya gönderilmesini istedi.

Gürpınar Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeği belediye binası önünden başlayıp Cumhuriyet Caddesi'ne kadar uzanan iftar sofrasında verildi.  İftara kentte bulunan tüm dinamikler büyük bir ilgi gösterdi.

İftar öncesi Mela Mehemed Çetin, hadis ve ayetlerden örnekler vererek Ramazan ayının İslam alemi açısından anlam ve önemine değindi.  İftar saatinde yemek dağıtımına belediye personelinin yanı sıra belediye eşbaşkanları da katılarak destek verdiler.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için DBP Gürpınar İlçe örgütü tarafından imza standı kuruldu. imza standına yemeğe katılanlar tarafından büyük ilgi gösterilirken, imza formunda bulunan, "Mesleğiniz" hanesine kişilerin"Korucu"  yazmaları dikkat çekti.

 Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine DBP Van il Başkanı ve yönetim kurulu, DBP Gürpınar ilçe Başkanı ve ilçe yönetimi ile DBP'li ilçe belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve ilçede bulunan kurum amirleri, kurum personeli ile sendikacılar katıldı. 

Belediye Eşbaşkanlar,  Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, gösterdikleri ilgiden dolayı yemeğe katılanlara teşekkür ettiler.

 

Bakmadan Geçme