Muhtaç Ailelere Gıda Yardımı Yapıldı

Van’da Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayı nedeniyle dar gelirli ailelere gıda yardımında bulundu.

Her ay düzenli olarak 360 aileye gıda yardımında bulunan Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayı nedeniyle fakir ailelere Ramazan paketi dağıttı. Ramazan ayında 2 bin aileye gıda yardımında bulunmayı hedeflediklerini belirten Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği gönüllüsü Şakir Özhan, “Her yıl Ramazan ayı ile birlikte yaklaşık bin 600 aileye Ramazan paketi dağıtıyoruz. Bu yıl inşallah 2 bin aileye Ramazan paketini ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yardımları dağıtmamıza vesile olan esnafımıza ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Pakette temel gıdanın yanında Ramazan ayına has tahin, pekmez ve kahvaltı ürünlerinin bulunduğunu dile getiren Özhan, “Ramazan ayının başlamasından bu yana 250 ailemize gıda paketini ulaştırdık. İnşallah hedeflediğimiz iki bin ailemize de en kısa sürede yardımlarımızı ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Derneğe kayıtlı yaklaşık 2 bin ailenin olduğunu dile getiren Özhan, “Derneğimize kayıtlı olan ve her ay düzenli bir şekilde gıda paketinin dağıtıldığı 360 ailemiz var ki; bunların arasında 60 Suriye, 30 Afgan ailesi de bulunuyor. Bunun yanında iki ayda bir yardım dağıttığımız yaklaşık 800 ailemiz bulunuyor. Ayrıca üç ayda bir gıda paketi dağıttığımız ailelerimiz de var” şeklinde konuştu.
Dernek olarak gıda yardımının yanında ailelere beyaz eşya ve giyim yadımlarında da bulunduklarını hatırlatan Özhan, “Bir ailemiz üç yıldır konteyner kentte kalıyor. Kendisi hasta üç çocuğu var. Bizde bu ailemize bir çamaşır makinesi getirdik. İyi günde kullansın” dedi.
Özhan, son olarak yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların ulaşmak istedikleri ailelere gıda paketlerinin veya zekatlarının ulaştırılmasında dernek olarak her türlü yardıma hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
Yardımları alan aileler ise, hayırsever vatandaşlar başta olmak üzere yardımların ulaştırılmasında emeği geçen Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme