Van Denizi Şenlikleri Başlıyor

21-22 Haziran cumartesi ve Pazar günleri Edremit –Gebze Su Sporları Merkezi’nde bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilecek olan Van Denizi Su Sporları Şenlikleri çeşitli yarışma ve gösterilere sahne olacak. Yarışmalara sporcuların yanı sıra vatandaşlarda katılabilecek.

Rıdvan CAN

Van Denizi Su Sporları Şenlikleri 21-22 Haziran tarihleri arasında Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde yapılacak. Şenliklerde dragon, kürek,  yüzme, kano, yelken, plaj voleybolu, plaj futbolu, flayboard gösteri ve yarışmaları yapılacak. Şenliklere Van ve çeşitli illerden sporcuların yanı sıra halk yarışmalarına isteyen bütün vatandaşlarda katılacak.  Van Denizi Şenlikleri ile Van’ın iki güzel ve heyecanlı güne sahne olacağını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir, her yıl geleneksel hale gelen su sporları şenliklerinin bu yılda büyük katılım ve ilgi göreceğini söyledi.

YARIŞMA VE GÖSTERİLER VAR

İnsanları stresli ortamdan uzaklaştırabilmek ve şehirdeki spor anlayışını değiştirmek, Van Gölü’nün değerine dikkat çekmek üzere çeşitli etkinlikler içeren  bir şenlik düzenlediklerini ifade eden Sinir, “Halkımıza bu yıl biraz farklı  su sporları etkinliği izleteceğiz.  Bizim amacımız Van Denizi’nin tamamını bu etkinliklerde kullanmak, 21-22 Haziran cumartesi ve pazar    günleri arasında şenliğimizin 5’cisini gerçekleştireceğiz. Van Denizi su sporları şenliği artık geleneksel bir özellik kazandı.  Van Gölü’nün Van turizmi açısından Van’daki su sporlarının gelişmesi açısından çok büyük bir değeri vardır. Bizde etkinlikle farkındalık oluşturma gayreti içerisindeyiz.  Şenlik kapsamında iki gün boyunca dragon yarışları, kano yarışları, yelken, kürek, su kayağı, plaj voleybolu ve plaj futbolu müsabakaları yapılacak. Şenlik kapsamında flaybord ve jet ski gösterileri yer alacak” dedi. 

DENİZİ, SPROCULARI VE HALKI BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ  

Bütün Vanlıları, aileleri,  dostları ve misafirleriyle keyfili iki gün geçirmek üzere Edremit’e davet eden Aslan Sinir, “Halkımızın da sadece izleyici konumda olmaması içinde halkın direk katılacağı satranç, mangala, havalı tüfek, durgun su kanosu,  halk yarışlarına yer verdik.  Sporcularımızı,  il dışından gelecek misafirlerimizi ve izlemeye gelen halkımızı şenliğin içine dâhil etme gayreti içerisindeyiz.  Asıl hedefimiz Van’da bir spor kültürünün oluşturulması, sporun her yaş grubunda yaşam tarzı haline getirilmesidir.  Bu düşünceyle şenlik programı hazırladık.  5’cisini gerçekleştireceğimiz şenlik ileriki yıllarda katılım ve desteklerle daha da renkli bir hale gelecektir”  diye konuştu.  

HERKESİ ŞENLİĞE DAVET EDİYORUM

Van Denizi Su Sporları Festivali’nin geçen yıl Bitlis Valiliği ve Van Valiliği ile ortak koordine edildiğini, Van Gölü çevresinde olan bütün ilçeler de bu faaliyete katıldığına işaret eden Aslan Sinir, “ Şenliğimiz bu yıl Van sınırlarını kapsayacak şekilde Van’ın Edremit –Gebze Su Sporları Merkezi sahilinde yapılacak.  Van Gölü etrafında yaşayan bütün hemşehrilerimizi, komşu ülkelerdeki dostlarımızı buraya davet ediyorum. Gelsinler bu şenliği izlesinler,  görsünler ve yerinde yaşasınlar. Şenlik organizasyonunda emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Su sporları şenliği dendiğinde Van Denizi herkesin zihninde kalsın. Van Gölü’nün korunması,  kirletilmemesi ile ilgili verilen çabalarda kalıcı bilinç oluşturmada şenliğin dikkat çekici olacağına inanıyorum “dedi. 

Bakmadan Geçme