Müsiad Genel Başkanı Olpak Van'da

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MUSİAD’ın 86. Genel İdare Kurulu toplantısı'na katılmak üzere Van'a geldi.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Genel Başkan Olpak ilk olarak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti. Olpak, burada yaptığı konuşmada, farklı kentlerde yaptıkları genel kurul toplantılarının bir düğün havasında geçtiğini, bundan dolayı yaklaşık 500-600 iş adamıyla gittiklerini ve bu şehirleri yakından tanıma şansı bulduklarını söyledi. Van'da bugün yapacakları toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bakanlık yetkililerini ağırlayacaklarını anımsatan Olpak, "Toplantıda üyelerden gelen sorunlar, görüş ve önerileri dile getireceğiz. Biz resmi toplantılarımızı yarın bitirdiğimiz takdirde hemen dönmeyi düşünmüyoruz. Van'ı biraz yaşama imkânımız olsun ve gittiğimiz şehri daha sıcak bir temas ile yakından öğrenelim, yaşayalım ve ticaretinden haberdar olalım istiyoruz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak gittiğimiz yerlerde bir ayırımcılık yapma noktasından ziyade o bölgenin en başta gelen ticaret ve sanayi odaları olmak üzere iş âleminin etkin kurumlarıyla her zaman işbirliği içerisinde olmayı önemsemiş bir kurumuz. Biz bu temele bağlıyız" dedi.
Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van TSO Başkanı Takva ise, MÜSİAD'ın genel kurul toplantılarını Van’da yapmaları, Van'a katkı sağlayacağını ifade etti. 
Genel Başkan Olpak, Van TSO ziyaretinden sonra Süphan İlkokulu açılış törenine katıldı. Açılış töreninden sonra, Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Selman Toprak'ı da ziyaret eden Olpak, çözüm sürecinin önemine değinerek, iş adamlarının sürece destek verdiklerini ve bölgedeki huzurlu havanın devam etmesini istediklerini dile getirdi. Olpak, “Özellikle son bir buçuk yıldan beri hep zaten farklı şubelerde toplantı yaptığımız gibi bir de arkadaşlarımızla dedik ki, Doğu ve Güney Doğu’ya faaliyetlerimizde biraz daha pozitif ayrımcılık yapalım, daha fazla bu bölgelerde yapalım. Mesela iki ay önce Elazığ’daydık. Elbette Türkiye’nin her tarafı bizim, ama özellikle bu son dönemin güzel ikliminden, ortamın sıcak bir şekilde devam etmesinden biz de memnuniyet duyduğumuz için bu noktada destek olmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak ise, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toprak, “Hakkâri ve Yüksekova’da şubelerimiz var. Erciş’e de şube açtık. Faaliyet alanlarımızı büyütüyoruz. Şuanda canlı hayvan borsasını projesini yapıyoruz. İnşallah bu sene sonuna yetiştirip hizmete sunacağız. Hayvancılık üzere bizim arsamız var. Eğer işadamlarınızdan buraya yatırım yapmak isterse ona destek sunabiliriz.” şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme