Edremit Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Van’ın Edremit Belediye Meclisi, köylerin eski isimlerinin iade edilmesi ve hizmetin çok dilli olarak yapılmasını karar altına aldı.

Edremit Belediyesi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısı, halka açık olarak Eski Camii Mahallesi'nde düzenlendi. Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile belediye meclis üyeleri ve BDP Edremit İlçe Başkanlığı yöneticileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı meclis toplantısında, eskiden köy statüsünde olan ve Büyükşehir Yasası’yla mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerinin isimlerinin iade edilmesi karara bağlandı. Aynı zamanda bundan sonra yapılacak çalışmaların çok dilli hizmet anlayışıyla yapılması da oy birliğiyle karar altına alındı.
Van'da ilk defa Edremit Belediyesi tarafından halka açık olarak gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında; kamu kurum kuruluşlarla sözleşme yapmak için eş başkana yetki verilmesinin görüşülmesi, memur sendikası ile sözleşme yapmak için eş başkana yetki verilmesinin görüşülmesi, birimlere ait çalışma yönetmeliğinin görüşülmesi maddeleri ana gündem maddeleri olarak görüşülürken, Doğal Afetler Komisyonu ve Tarımsal Kalkınma Komisyonu kurulmasının görüşülmesi, eski köy (mahalle) isimlerinin iade edilmesi ve köy, mahalle girişlerinde eski köy isimleri ile birlikte levhalara işlenmesi, ayrıca ilçede bundan sonra yapılacak çalışmaların çok dilli hizmet anlayışıyla yapılmasının görüşülmesi de ek gündem olarak mecliste görüşülerek karara bağlandı.
Meclis oturumunun bitmesinin ardından toplantıya katılan vatandaşlar da söz alarak belediye çalışmalarına ilişkin görüş ve önerilerini aktardı. Meclisin ikinci oturumunun ise 5 Haziran Perşembe günü saat 16.00'da yine Eski Camii Mahallesi’ndeki taziye evinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakmadan Geçme