HOPA TSO’DAN VAN TSO’YA ZİYARET

Artvin’in Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından karşılanan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve yönetim kurulu üyeleri, yenilen yemeğin ardından Van TSO toplantı salonuna geçtiler. Slayt gösterileri eşliğinde Van hakkında bilgilerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Van TSO ile kardeş oda olmayı ümit ettiklerini belirterek, “Kardeş oda protokolü yaparak sınırlarımızdaki ticareti birlikte organize edebilme fırsatını yakalamış oluruz. Bu hem bizim için hayırlı olur hem de Van için hayırlı olur. Başkanımızın bu teklifimizi değerlendireceklerini ümit ediyorum” dedi.
Türkiye’de 365 oda ve borsanın olduğunu ve hiçbirini ayırıma tabi tutmadan bütün odaların kardeşliği çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Hopa TSO’nun kardeş oda talebini en kısa zamanda toplantıda dile getirecek ve bu teklifi kabul edeceğimizi düşünüyorum. İl ilçe ayırımı yapmadan herkesle bir arada olmamız gerektiğine inanan bir yönetimiz. Dolayısıyla işbirliğimizin gelişeceği konusunda hiçbir tereddüdünüz olmasın” dedi.
Konuşmalarında Van’ın en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğuna değinen Takva, “Hem coğrafyası hem tarihsel değerleriyle Van geçmişte büyük medeniyetlere başkentlik yapmış bir kenttir. Şuna inanıyoruz, bir başkent her zaman başkenttir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı plaket ve hediye verilmesi ile ziyaret sona erdi.

Bakmadan Geçme