İpekyolu Belediyesi ilk toplantısını yaptı

İpekyolu Belediye Meclisi ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda başkanlık divanı seçimleri yapıldı.

İlhan Siyahtaş

Yerel seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi’nden İpekyolu Belediye Başkanlığı’na seçilen Aygül Bidav, Eş başkan Veysel Keser belediye meclis üyeleriyle ilk meclis toplantısını gerçekleştirdiler.

Açılış ve yoklamanın ardından konuşan İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav, “Halkın desteği ile 30 Mart’ta ki seçimlerden zaferle çıktıklarını, seçimlerde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. İpekyolu’nda bundan sonra hizmet için mücadele edeceklerini dile getiren Bidav, İpekyolu’nda halkçı, şeffaf bir yönetim sergileyerek bu şekilde hareket edeceğiz dedi.

Geçici olarak eski Bostaniçi Belediyesine ait konteynırda hizmet verdiklerini belirten Bidav, “ Bizim konteynırlarda hizmet vermemizi uygun görenler Tuşba Belediyesinin eski özel idare binasında hizmet vermelerini sağladılar.  Bilindiği gibi Devir Tasfiye Komisyonu İl Özel İdaresine ait taşınmaz ve araçları İpekyolu sınırında olmasına rağmen AKP’li Tuşba Belediyesi’ne devir etti. Tuşba belediyesine 26 araç verilirken İpekyolu Belediyesine eski iki tane bozuk araç verildi. Bu adil bir durum değildir. İpekyolu Belediyesi olarak bu süreçten sonra yasal haklarımızı arayacağız” diye konuştu.

AK Parti grubu adına söz alan yeni meclis üyesi Şevket Zorkul yerel seçimlerin herkese hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Ak Parti Meclis üyeleri olarak sizinle beraber olarak bizde bu göreve layık görüldük.  Öncelikle Eşbaşkanları ve yeni seçilen başkan vekillerini tebrik ediyoruz. Bunda sonra yapılacak her hizmette birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum.   Görevimizin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkanlık Divanı seçimlerine geçildi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) den seçilen belediye meclis üyelerinin bulunduğu mecliste yapılan gizli oylama sonucu Meclis Başkan Vekilliği’ne BDP Meclis üyesi Cevdet Altındağ, İkinci Başkan Vekilliği’ne Nermin Unat, Asil Kâtip Üyeliği’ne BDP Meclis Üyesi Şermin Ukay, Nabi Koçak seçilirken, Yedek Katip Üyeliği’ne ise Beritan Tayan ve Şahin Furat seçildi. 

Bakmadan Geçme