Erbaş: AKP’nin Asıl Korkusu Saadet Partisi’dir

İlçe ve köyleri karış karış gezerek Yerel Seçimlerde destek isteyen Erbaş AKP’nin asıl korkusunun Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Yerel seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen, seçim hâlâ ana gündem haline gelmiş değil. Hükümet, partiler ve şahıslara yönelik savaşa dönüşmüş kavganın dozajı artırarak devam ediyor. Belediyelerdeki icraatlar ve yeni projeler konuşulacak yerde; gerilim, çatışma ve kamplaştırma üzerinden, seçmen kavganın tarafı haline getirilmeye çalışılıyor.

Başbakan’ın üslûbu, devlet adamı üslûbu mudur? Birleştirici ve yatıştırıcı olması gerekirken; kavga ve bağırıp-çağırmaya can simidi gibi sarılmış durumda.

Başbakanın Türkiye de yapmış olduğu siyasetin benzerini kendi parti tabanında da görüyoruz. Başbakanın saldırgan tavrı Gençliğine de yansımış durumda. Saadetin varlığından korkanlar saldırganlaşarak gerilip oluşturuyorlar.

Dünyaya bakın! Ak Parti üslûbuyla siyaset yapan başka bir Parti var mı? Siyaset dili uzlaşmacıdır. Van’ımız bu kültüre çok yabancıdır.

Asıl Hesap Saadet Üzerine

Saldırıların asıl hedefi, ne “Paralel Devlet Yapısı”, ne de “CHP”dir. Bunlar bahane edilerek Saadet Partisi’nin sesi kesilmek isteniyor. Niçin? Çünkü güçlü mesajı ve çığır açan hizmetleriyle Saadet Partisi halkın teveccühünü kazanabilecek durumda. Hazine yardımından mahrum bırakılıp medyada yok sayılmasının asıl sebebi bu.

Hükümet başta Van da olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde Saadet Partisi’ni bitirmek için elinden geleni yaptı. Menfaat vaad ederek Saadet Partisi kadrolarını defalarca etkilemek istedi. Gelişmesini engellemek için her fırsatı kullandı. Van da Gençlik Kollarımıza şiddet kullandı, bayrağımızı ve pankartımızı indirdi. Saadet Partisi rozetlerini takarak oy isteme cüretinde bile bulundular. Ama ne yaparsa yapsınlar başaralı olamıyorlar.

AKP’nin asıl korkusu Saadet Partisi’dir. Çünkü, Saadet Partisi millî ve yerli çözümler ortaya koymaktadır. Milletimizin değerleri orada temsil edilmektedir. Millî Görüş, çığır açan ve marka haline gelmiş başarılı belediyeciliğin adresidir. Rüşvet ve yoksulluğun kökünü kurutan köklü çözümlere sahiptir. Ayrımcılığa son veren efsanevî belediyecilik hizmetleri ile bilinmektedir. Temiz, şaibesiz ve idealist adaylarla temsil edilmektedir. “Hırsız en çok ev sahibinden korkar” atasözünde olduğu gibi, AKP’nin asıl korkusu Saadet Partisi’dir. Bu korkuyu yenmek için “paralel devlet yapısı” , “CHP”yi, “ BDP” yi vesile ederek bağırıp çağırmakta, Saadet Partisi korkusunu örtmeye çalışmaktadır.

Göreceksiniz AKP’nin Van mitinginde de aynı mevzular üzerinde oy toplanmaya çalışılacaktır. Ama halkımız bunu asla benimsemeyecektir. Artık herkes gerçeği ve Saadet Partisinin Van’daki gücünü bilmektedir.  Halkımız sabırla 31 Mart sabahında doğacak Saadet güneşini beklesin…” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme