Hizmet-İş Sendikasından Taşeron İşçilere Destek

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Efeoğlu, 9 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin işten çıkarılmaları durumunda büyük sıkıntıların yaşanacağını belirtti.

Sendika binasında açıklama yapan Efeoğlu, 9 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan 304 taşeron işçisinin son günlerde işten çıkarılmayla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Sendika yönetimi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkilerle yapılan görüşmelerde ödenek olmadığı için Nisan 2014 sonunda 304 işçinin işten çıkarılacağını ifade eden Efeoğlu, “Bu insanlar uzun yıllar emek verdikleri işlerinden çıkarılırsa büyük sıkıntılar yaşayacaklardır. Çalışan bir insana yapabilecek en büyük kötülük, işten çıkarılmasıdır. Biz çalışanlar olarak hiç kimseyle hiçbir alıp vereceğimiz yoktur. Hiç kimseyle bir art niyetimiz yoktur. Tek talebimiz, tek beklentimiz, yıllardır çalıştığımız işyerinde yine işimize devam etmektir. Bu konuda Van milletvekillerimizi, Van Valiliği’ni, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve yetkilileri bu konuda duyarlılığa çağırıyoruz. Bir insanın işsiz kalmasını, evine ekmek götürememesini, ailesine, çocuklarına karşı mahcup olmasını her insan düşündüğünde ne kadar acı bir durum olduğunu fark edebilir. Yetkililerden sadece böyle düşünmelerini talep ediyoruz” dedi.
Daha önce İl Özel İdaresi’ne gelen ödeneğin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmesi durumunda sorunun çözüleceğini vurgulayan Efeoğlu, “Biz çalışanlar olarak sonuna kadar hakkımızı kanuni yollardan arayacağız. Bundan başka bir beklentimiz, bundan başka bir hesabımız, bundan başka bir talebimiz yoktur. Bu talep de hakkımız olan bir taleptir. Bizler kesinlikle şiddetten, kırıp dökmekten yana değiliz, ama hakkımız olanı da almak için hiçbir şeyden geri kalmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme