ÜNİTER YAPIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Başbakan’ın Van’a özel ilgisini olduğunu ifade eden AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, bu nedenle Van’da da iktidara gelmek istediklerini söyledi.

Fazıl ERÜŞ

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi bir basın açıklaması yaptı. AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Çiftçi, Son zamanlarda olan operasyonlara değinerek AK Parti’nin oylarında hiçbir düşüşün olmadığını oy oranını koruduğunu hatta bazı bölgelerde oylarını arttırdığını belirtti. Çifti, basın açıklamasında şunlara yer verdi:

30 Mart seçimleri Van için çok önemlidir

Van İlimizde çok yoğun bir şekilde seçim çalışmalarımız var. Merkez başta olmak üzere bütün İlçelerde seçim bürolarını açtık. 30 Mart seçimleri Van için çok önemlidir. Büyükşehri kazanmak için canla ve başla çalışıyoruz. Van’ı geleceğe taşıyacak projeler açıkladık. Her bir projenin arkasında hükümetimiz duracaktır. Başkanımızın Van’a özel ilgisi var. Bu nedenle Van yerelinde de iktidara gelmeliyiz. Van halkı büyükşehir belediye başkan adayımızı ve İlçe adaylarımızı benimsedi. Siyasi hayatım boyunca Van’da ilk defa bu kadar teveccüh görüyoruz. Zaman zaman sıkıntılar ve sorunlar yaşasak da hiçbir şekilde dur demeden yolumuza devem edeceğiz. Seçim süresince tatsız olaylar yaşıyoruz. Büyükşehir ve İlçe belediye başkan adaylarımıza saldırılar oldu ve baskı tehdit oluşturulmaya çalışıldı. Baskı ve tehditleri hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Van halkı 30 Mart günü cevabını sandıklarda vermelidir. 30 Mart akşamında Van’ı ak kadrolara kavuşturacağız.

Huzur ve barış adına başarmalıyız

Büyükşehrin AK Parti’nin kazanması Ülke ve bölge açısından önemi büyüktür. Huzur, barış adına bunu başarmalıyız. Barış, huzur, kardeşlik varsa Van’a yatırım gelir. Van’ın gelişip büyümesi için Van’da mutlaka ak kadroların iktidara gelmesi gerekir. Van’ı marka şehir yapmak için kazanmalıyız.

Kardeşlik hukukumuz pekişti

Çözüm süreci ile birlikte bölgede çok büyük huzur ve güven ortamı oluşmuştur. Kardeşlik hukukumuz her geçen gün pekişmektedir. Son zamanlarda yapılan bir takım operasyonlar ve bir takım çalışmalar bu huzur ve güven ortamını sekmeye uğratmak için yapılmıştır. 17 Aralık operasyonuyla birlikte Türkiye’nin geleceğine ve iktidarına bir darbe girişimidir. AK Parti bu sorun ve sıkıntıları atlatmıştır şimdiye kadar. Halkımızın dua ve desteğiyle bunu da atlatacaktır. Hukuk önünde herkes bunun hesabını verecektir. AK Parti, sırtına vurulan bu hançer olayında kesinlikle vuranlarla hesaplaşıp yoluna devam edecektir. Ülkemizin bu hızlı gündemine karşılık bizim esas gündemimiz bölgemizdeki seçim çalışmaları olacaktır.

Üniter yapımızdan taviz vermeyeceğiz

AK Parti’nin Özerklikle ilgili tavrı ve yaklaşımı bellidir. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Üniter yapısından hiçbir şekilde taviz vermeyecektir. AK Parti yasaklar önündeki bütün engelleri de ortadan kaldıran siyasi harekettir.  Bu konuda da birçok demokratik adımlar atmıştır. Bütün insanlarımız olduğu gibi kabul edilecektir.

Bakmadan Geçme