YILMAZ KOÇAK: HİZMET İÇİN ADAYIM

Cevdet Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Yılmaz Koçak, hizmetlere kaldığı yerden devam etmek için yeniden muhtar adayı olduğunu açıkladı.

İlhan SİYAHTAŞ

Hizmet için aday olduğunu belirten Cevdet Paşa Mahallesi Muhtar adayı Yılmaz Koçak, halkın teveccühü ile tekrar muhtar seçileceğini söyledi. Koçak,Göreve başladığımda mahallemde çok eksiklikler vardı ve mahallem hizmetlerden yoksundu. İlk olarak vatandaşımın sorunları ile birebir ilgilendim ve onların sorunlarını çözüme kavuşturma yönünde ciddi bir gayret sarf ettim. Benim tek bir amacım vardı oda vatandaşımın ayağına hizmeti götürmekti. Bunu yaptığıma inanıyorum. Mesela mahallemin en önemli sorunlarından biri olan elektrik sorununu çözdüm. Mahallemde karanlık sokak bırakmadım. Mahallemiz Van’ın en eski mahallelerinden ve çarşı merkezine en yakın mahalledir.  Ben göreve geldiğimde yollarımızın durumu içler acısıydı, yazın tozdan, kışında çamurdan geçilmiyordu. Bu konuda belediyeye müracaatlarımız oldu ve özellikle Belediye Başkanı Bekir Kaya konu ile ilgili ilgilenip yollarımızın çoğunu asfaltlattı” dedi.

Okulumuz biran önce yapılmalıdır

Koçak” 1979 yılında kurulan Mehmet Akif Ersoy Lisesi depremde büyük bir yara aldı. Yapılan araştırmalar ve tetkikler sonucunda okula güçlendirme kararı alındı. Ben muhtar ve mahallemde olan vatandaşlarımız buna itiraz ettik ve okulun yıkılıp yeniden inşa edilmesini istedik. Yapılan inceleme ve çalışmalardan sonra okul yıkıldı. Okul yıktırıldıktan sonra Türkiye Kulüpler Birliği 16 dersliğini yaptıracağı sözünü vermişti ve geri kalan kısmı ise Özel İdare tarafından karşılanacaktı. Fakat Kulüpler birliği geri adım attı ve okul inşaatı geç başlandı. Bu konuda eski Van Valisi Münir Karaloğlu ve Milletvekillerinin çok büyük emeği olmuştur. Fakat okul hala bitmiş değil, okul inşaatı devam ediyor. Öğrenciler çok zor durumdadırlar, mevsimin kış olmasıyla birlikte öğrenciler konteynırlarda eğitim alıyorlar. Öğrencilerimizin başarı oranları oldukça düşmüştür. Yetkililerin biran önce okulu bitirip öğrencilerimizin biran önce daha sağlıklı ortamda eğitim almalıdırlar” diye belirtti.

Sağlık ve eğitim sorununu çözeceğim

Mahallelerinde maddi gücü iyi olmayan birçok ailenin bulunduğunu vurgulayan Koçak, “Bu aileleri tespit edip onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sene kömür konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık bunu yetkililere iletmemize rağmen hala sıkıntı devam ediyor. Mahallemizde sadece bir sağlık ocağı var. Bu vatandaşlarımız için ciddi sıkıntı oluşturmaktadır. Muhtarlığı tekrar kazanırsam mahallemin en önemli sorunlarından biri olan sağlık ve eğitim sorununu çözeceğim. Mahallemin daha güzel ve yaşanılır bir hale getirmek istiyorum. Vatandaşlarımızın rahatlıkla gidip oturabilecekleri ortamlar oluşturup vatandaşlarımızı huzur içinde bir yaşam sürdürmelerini sağlamak amacındayım. Spor alanları açıp gençlerimizin sporla iç içe yaşamalarını sağlamalıyız. Bu tür yatırımlar ve mahallenin güzelliklerine güzellik katabilecek gerekli girişimleri yapmayı hedefliyorum. Vatandaşın talepleri doğrultusunda bütün yetkili mercilere başvurup mahallemizi bugünkünden daha yaşanılır bir mahalle yapmak için zorlayacağız ”dedi.

Kendime güveniyorum

Cevdet Paşa Mahallesinde 11 bin 213 seçmenin olduğunu vurgulayan Koçak, “ Her bir seçmenime ulaşmaya çalışacağım. Benimle beraber 6 muhtar adayı arkadaşım var. Hepsi bu göreve laik arkadaşlarımdır. Muhtar adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben muhtarlık konusunda deneyimliyim ve kendime güveniyorum. Bu göreve talip olduğumda çıkar için gelmemiştim. Halkım da bunu yaptığım hizmetlerle gördü. Bu nedenle tekrar mahallem için ve hizmet için adayım” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme