AK PARTİLİ KEYİFLİ:GERİDEYİZ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli, hiçbir partinin de kemikleşmiş oylarının olmadığını, belediye meclis üyesi adaylarının tespitinde bilgi birikime ve dengeye dikkat ettiklerini söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli ve beraberindekiler gazetemize seçim öncesi  ziyarette bulundular. İpekyolu’nda AK Parti ve BDP’nin yarışacağını belirten Keyifli, seçimleri kazanacağını söyledi.

BİRKAÇ PUAN GERİDEYİZ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ

Seçim sürecinde dikkatli olacaklarını belirten Keyifli, “Seçim yarışı sandık gününe kadar devam eder. Birkaç puan gerideyiz gibi çalışıyoruz. Kimsenin Van için hayal dahi edemeyeceği projelerimizi açıkladık. Gerçekleştirme konusunda da endişemiz yoktur. BDP’nin yüksek oy aldığı mahalleler vardır. Ancak hiçbir partinin kemikleşmiş oyları yoktur. Bu nedenle her mahalleye seçim çalışmasına gidiyoruz ve vatandaşlarımıza kendimizi anlatıyoruz” dedi.

KIRILMALAR, KÜSKÜNLÜKLER OLABİLİR

İpekyolu meclis üye aday listesinin belirlenmesinde titiz davrandıklarını söyleyen Keyifli,”Meclis üyeliği aday başvuruları beklentilerimizin üzerinden oldu. Meclis üyeliği için bize başvurmayan bazı arkadaşlarımıza da teklif götürdük ve listede yer verdik. Van artık Büyükşehir oldu. Bu nedenle meclis üyelerimizin eğitimli, donanımlı, vizyon sahibi kişiler olması gerekiyor. AK Parti olarak kadınlara ve gençlere değer veriyoruz. Meclis üyesi adaylarının tespitinde bilgi birikime ve dengeye dikkat ettik. Meclis Üyeliği belirlenmesinden sonra bazı kırılmalar, küskünlükler olabilir bu da çok normaldir. Ama kesinlikle kopma olmaz. Çünkü meclis üyesi aday adaylarımızın her biri birbirinden değerli şahsiyetlerdir. Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızdır” diye belirtti.

EŞ BAŞKANLIK İKİ BAŞLILIK YARATABİLİR

Eş başkanlık sistemine değinen keyifli, “Bu sistemin artı ve eksileri vardır. Belediyelerde eş başkanlık sistemi iki başlılık yaratabilir. Ancak bu sistem ile birlikte eş başkanlardan biri Kürt, diğeri ise Türk olursa sandığa olumlu yansır. Ancak pratikte çok getirisi olmaz” diye ifade etti.

BÖLGEMİZE YATIRIMLAR AKACAKTIR

İşsizliğin Van’ın en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Keyifli, “ İşsizliğin temeli iş sahasının olmamasıdır. İş sahasının olması ve yatırımların bölgemize gelmesi güven ve huzur ortamına bağlıdır. Her şeyi devletten de bekleyemeyiz. İşsizliğe belediyemizin imkânlarıyla da çareler üreteceğiz. El birliği ile gençlerimizi istihdam edeceğiz. Çünkü gençlerimiz bu ülkenin geleceğidir. Çözüm süreci ile birlikte bölgemizde huzur ve barış ortamı oluştu. Bu nedenle bölgemize yatırımların akacağını, özel sektörün ilgi göstereceğini düşünüyorum. Yatırımlar o kadar artacak ki artık insanlarımız iş seçmek zorunda kalacak” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme