KAYMAKAMDAN KARNE SÜRPRİZİ

Van’ın Erciş ilçe Kaymakam Barboros Baran Karlıyayla Köyü’nde ikamet eden ve yanık tedavisi gördüğü için bir süredir okula gidemeyen Cebrail Yılkan isimli 7. sınıf öğrencisine karnesini kendi elleriyle verdi.

Erciş ilçe Kaymakamı Barboros Baran köy ziyaretlerine bir yenisini ekledi İlçe 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karlıyayla İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Kaymakam Baran ilk olarak köy içindeki Karlıyayla İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilerden tatili dinlenerek geçirmelerini isteyen Baran, daha sonra yanık tedavisi gördüğü için bir süredir okula gidemeyen Cebrail Yılkan isimli 7. sınıf öğrencisini evinde ziyaret etti. Cebrail ile bir süre sohbet eden Baran, öğrenciye karne ve teşekkür belgesini verirken bir de kol saati hediye etti. Ziyaretten oldukça memnun kalan Yılkan ailesi ise kaymakama ziyaretten ötürü teşekkür etti.
Yılkan ailesine yaptığı ziyaretin ardından, köy çıkışındaki Karlıyayla Ortaokulu’na geçen Baran burada sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini verdi. Bu arada 7. sınıf öğrencisi Kader Gürbüz’ün Kürtçe söylediği şarkıyı dinleyen Kaymakam Baran öğrenciye teşekkür ederek vatana ve milletine hayırlı bir evlat olması temennisinde bulundu. Karlıyayla Ortaokulu’nda öğrencilerle bir süre sohbet eden ve öğrencilere hayırlı bir tatil geçirmeleri dileklerini ileten Kaymakam Baran, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Erciş’te 48 bini aşkın öğrencinin karne aldığını belirtti. Karlıyayla Köyü'nde eğitimini sürdüren öğrencilerle karne sevincini paylaşmak istediğini de belirten Baran, "Çocuklarımızın tatilini manasına uygun şekilde geçirmesini istiyorum. Çocukların hem oynamasını hem de düşük not aldıkları derslere çalışmalarını istiyorum. Köye yaptığımız ziyarette daha önce geçirdiği bir kazadan dolayı rahatsız olan Cebrail Yılkan isimli öğrenciyi de evinde ziyaret ettik ve karnesini ayağına götürdük. Okulda başarılı olan bu öğrencimiz. Öğretmenlerini ve okulunu çok seviyor. Yılkan'a acil şifa diliyorum" dedi.
Kaymakam Baran’ın ziyaretlerine Stajyer Kaymakam Çağlar Partal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamin Kara da eşlik etti.

Bakmadan Geçme