Van'daki Operasyonlarda 4 kişiye tutuklama

Van merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişi daha sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla Van merkezli 6 ilde operasyon düzenlenmiş, 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. Van Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülerek sorguları tamamlanan 25 şüpheliden 13’ü, dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularında 5 şüpheli serbest kalırken, 8 şüpheli ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Sabaha karşı sona eren mahkeme sonucu 4 şüpheli tutuklanırken, 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve sorguları bugün tamamlanan diğer 12 zanlı ise, sabahın erken saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, aynı güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Dün görüntü alan basın mensupları, bugün ise polis engeline takıldı.

Bakmadan Geçme