SEMT POLİKLİNİKLERİ GELİYOR

Gazetemizin haberleri ve ısrarlı takibi sonuç verdi.Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde en kısa sürede semt poliklinikleri açılacağı müjdesini verdi.

Fazıl ERÜŞ

Gazetemiz tarafından gündeme taşınan ve ısrarla takipçisi olduğumuz nüfusu yoğun semtlerde semt poliklinikleri açılması talebimiz gerçekleşiyor. Deprem sonrası Devlet Hastanesi,  Doğumevi, İpekyolu Hastanesi,  YYÜ Araştırma Hastanesi’nin yıkılması sonrası Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile YYÜ Araştırma Hastanesi’nin de şehirden uzak yerlere hizmet vermesi özellikle hastanelere uzak mahallelerde oturan vatandaşların mağduriyetine neden olmuştu.   Şehrin nüfusu yoğun bölgelerinde semt poliklinikleri ihtiyacını haber ve köşe yazılarıyla gündeme taşıyan gazetemiz sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet etmişti.   

Acar Semt Polikliniği müjdesi verdi

 Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, hastanelere uzak bölgelerde vatandaşların mağduriyetini önlemek üzere semt poliklinikleri açılması için başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Vatandaşların hastanelere ulaşımda sıkıntıları olduğunu,   hastaların bölgelerinde açılacak semt polikliniklerine giderek muayene olabileceklerini ifade eden Acar  “ Poliklinikler hastanelerimizin yoğunluluğunu azaltması yanında, vatandaşların ayaktan tedavi ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi.       

Semt polikliniklerine ihtiyacımız var

Büyükşehir olan Van’da semt polikliniğinin zorunlu bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acar, “ Bunun için çalışmalar devam ediyor. Nüfus yoğunluğu dikkate alınarak Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı poliklinikler açacağız. Edremit’te bu yıl içinde ikinci etap sağlık kampusü inşaatımız başlayacak orada Edremit semt polikliniğini açacağız. İpekyolu ilçesinde eski devlet hastanesi yerinde, Tuşba ilçemizde deprem sonrası yıkılan YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde semt polikliniği projemiz var. Uzman hekimlerin hizmet vereceği 3 polikliniği halkımızın hizmete sunacağız” dedi

Van’ı sağlık kenti yapacağız

Van’da sağlık sektörünün geliştiğini, ciddi inşaatların devam ettiğini söyleyen Acar, “Vatandaşlarımızın da sağlık konusunda şikâyetleri ve beklentileri değişmiş durumda. Artık vatandaşlarımız haklı olarak üst düzey, kaliteli bir hizmet bekliyor. Eskiden ağır bir hastalığa yakalanan vatandaş evini arabasını satardı. Ama şimdi öyle değil. Van’da tedavi olabiliyor. Mesela diyaliz hastası artık Van’da tüm tedavisini gerçekleştirebiliyor. Depremde sağlık hizmetlerimiz kısa süreliğine bir sekteye uğrasa da yatırımlarımızla beraber iki yıl sonra Van bölgenin bir önemli sağlık merkezi haline gelecektir. Irak ve İran’dan da buraya hasta çekerek Van’ı sağlık kenti haline getirmeyi hedefliyoruz” diye belirtti.

Bakmadan Geçme