VAN’DA ODA SEÇİMLERİ START ALDI

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (VESOB) bağlı 20 odanın genel kurulları yapılmaya başlandı.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (VESOB) bağlı 20 odanın 4 yılda bir gerçekleştirilen organ seçimleri start aldı. Yapılacak olan seçimler sonucunda 2018 yılına kadar odaları yönetecek olan başkan ve yönetim kurulları belirlenecek. VESOB'a bağlı odalar arasındaki ilk seçim, Van Berber ve Kuaförler Odası'yla başladı. Erenoğlu Düğün Salonu’nda yapılan seçimlere 4 adayla gidildi. Yapılan oylama sonucunda 3 rakibinin aldığı toplam oylardan daha fazla oy alan mevcut başkan Veysel Koç yeniden başkanlığa seçildi.
Divan başkanlığı yapan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, aday olan arkadaşların hepsinin bir birinden değerli şahsiyetler olduğunu ifade etti. Tüm adayların bu yola çıkarken tek hedeflerinin olduğunu ve bunun da esnaf kardeşine daha iyi hizmet sunmak olduğunu vurgulayan Alpaslan, “Bir birinden değerli olan bu arkadaşlarımızın tek hedefleri vardır. O da siz değerli oda üyelerine en iyi hizmeti sumaktır. Bundan hiç birinizin şüphesi olasın. Hepsi de bu mesleğe yıllarını vermiş kardeşlerimizdir. Biz de VESOB olarak diyoruz, hangi kardeşimiz siz esnafımıza en iyi hizmeti sunacaksa Allah ona nasip etsin” dedi.
Hafta sonu yapılan Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için mevcut Başkan Fahrettin Ceylan ile Yaşar Yamaç yarıştı. Toplam 213 oyun kullanıldığı seçimin sonunda Yaşar Yamaç 110 oy alarak Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni başkanı seçilirken, Ceylan 99 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.
Yapılan seçimlere katılan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, “Hangi aday kazanırsa kazansın size söz veriyorum gelecek seçimlerde Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bir hizmet binası olacak. Bu konuda elimden geleni yapacağım’’ dedi.
Hafta sonu seçimi yapılan diğer bir oda ise Erciş Berberler ve Kahveciler Odası oldu. Erciş Belediye Evlendirme Salonu’nda yapılan seçimlere Muhittin Aydemir tek aday olarak girdi. Toplam 313 delegesi olan odanın yapılan seçimlerinde 91 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 91’ini de alan Aydemir başkanlığa yeniden seçildi.

Bakmadan Geçme