Doğa Koleji'nden örnek davranış

Van Doğa Koleji öğrencilerinin düzenledikleri kermeste topladıkları paralarla alınan 7 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Rıdvan CAN        

 

Doğa Koleji öğrencileri 7 engelli vatandaşı tekerlekli sandalyeye kavuşturdu. Doğa Koleji’nde yapılan tekerlekli sandalye dağıtım törenine Doğa Koleji Müdürü Ahmet Ersin Tanrıtanır, Doğa İlkokul Müdiresi Nejla Kaya Gencer, Öz Ada Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Ayşe Minaz, öğretmenler,  öğrenciler,  engiller ve yakınları katıldı.

 

Tanrıtanır: Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır

 Dağıtım sırasında konuşan Van Doğa Koleji Müdürü Ahmet Ersin Tanrıtanır, “Kermesin organizasyonunda emeği geçen öğretmen, öğrenci ve Ada Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum.  Bu güzel etkinlik sayesinde 7 engelli vatandaşımız tekerlekli sandalye sahibi oldu. Hep söyleriz, ‘her sağlıklı insan bir engelli adayıdır’ Bizler Doğa Koleji olarak bu tür sosyal sorumluluk etkinlikleri sürdüreceğiz. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaya Gencer: Kampanyamız başarıyla amacına ulaştı

 ‘Üç İyilik Projesi’ adı altında organize edilen etkinlik kapsamında 7 tekerlekli sandalye alındığını belirten Van Doğa İlkokul Müdiresi Nejla Kaya Gencer;  “  Doğa Koleji Ana Sınıfı ve 1.kademe öğrencilerimizin öncülüğünde ‘Bir Sandalye de Bizden’ yardım kampanyası düzenledik.  Velilerimizin katılımıyla kampanyamız başarıyla amacına ulaştı. Bu kampsam da elde ettiğimiz gelirle alınan 7 adet tekerlekli sandalye okulumuzda düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Duyarlı bir davranış sergileyen öğrencilerimiz başkalarına yardım ederek toplumsal vicdan sahibi olma yolunda ilk adımlarını atmıştır. Doğa Koleji ailesi olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağladığımız için büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Minaz: Herkese teşekkür ediyoruz

 Doğa Koleji öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür eden Öz Ada Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Ayşe Minaz,  Doğa Koleji bizleri bu sektörde yalnız bırakmayan kuruluşlardan biridir. Yüzde doksan özürlü olan çocuklarımıza 7 adet tekerlekli sandalye hediye edildi. Bizim için çok anlamlı bir çaba, çok anlamlı bir destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Aileler: Örnek olacak bir girişim

 Duygularını dile getiren tekerlekli sandalye alan engelli yakınları şunları söyledi.” Doğa Koleji’nin örnek olacak bir girişimde bulunması bizleri ailece sevindirmiştir. Onların çabalarıyla engelli çocuklarımızın bir tekerlekli sandalyesi oldu.  Farkındalık yaratan,  öğrencileri bilinçlendiren ve sorumluluk sahibi yapmayı amaçlayan Doğa Koleji yönetici, öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz”

 

Bakmadan Geçme