BAKANLARIN İSTİFALARI GECİKMİŞTİR

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bakanların istifasına ilişkin, “Ciddi iddiaların olduğu bir siyasi zeminde istifalar gecikmiştir” dedi.

Diyarbakır'dan kara yoluyla Van'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin aday tanıtım toplantısının yapılacağı Diren Düğün Salonu’nda Van Milletvekili Nazmi Gür, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, parti yöneticileri, belediye başkanları ve partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının ardından gündemdeki ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu ve bakanların istifasıyla ilgili bir açıklama yapan Demirtaş, “Bu kadar ciddi şaibe ve iddiaların, soruşturmaların olduğu bir siyasi zeminde bakanların istifası gecikmiştir. Yani bir an önce istifa etmeleri gerekirdi. Çocuklarının da aralarında bulunduğu büyük bir rüşvet operasyonu yürütüldü, tutuklandılar. Kendilerine bağlı bir birim soruşturmayı yürütüyordu. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığına bağlı birim yürütüyordu. Soruşturmanın selameti açısından ilk dakikadan itibaren istifanın yapılması gerekirdi. Gecikmiş bir istifa. Hükümetin ilk hamleleri, soruşturmanın önünü kesmeye ve üstünü örtmeye dönük olarak yansıdı. Yine de istifa etmeleri doğrudur. İsmi geçen başka bakanların da istifa müessesesini ciddiye alması lazım. Ancak bakanlar değişti diye soruşturma selametle yürür diye bir şey yok. En azından kamusal vicdan açısından bunun başlangıçtan itibaren yapılması gerekirdi. Soruşturmayı yürütenler bundan sonra sağlıklı çalışabilecek mi? Bunu pratikte görmek lazım" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme