“VAN ÜŞÜYOR BİZ SARIYORUZ” PROJESİ

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin başlattığı “Van Üşüyor Biz Sarıyoruz” kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Van’da ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Birimi öğrencileri, İstanbul’dan topladıkları giyim ve battaniye yardımlarını Van İl Sağlık Müdürlüğü’nce belirlenen ailelere teslim ettiler. İlk olarak eşi tarafından terk edilen ve 3 kız, 1 erkek çocuk sahibi Sibel Alp Dağtaş’ın evine giden örenciler, yardım kolisi kendisine teslim etiller. Kerpiç ve bakımsız bir evde yaşayan Dağtaş, “Çalışanım yok, ben kendim de hastayım çalışamıyorum. Tedavi görüyorum şu an. Benim çocuklarım olmasaydı ben kendime bir zarar verecektim. Onları bırakıp gidemiyorum. Bir maaş, bir ev istiyorum, perişan haldeyim” dedi.
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, aileye yardım yapılması için destek vereceklerini belirterek, “İstanbul Üniversitesi (İÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve yine İÜ Sosyal Sorumluluk Birimi, İÜ Öğrenciler Birliği ve İÜ Türk Kızılay Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği bir program çerçevesinde Van’da Sağlık İl Müdürlüğü ve UMKE Birimi’nin de katılımıyla muhtaç ailelere, İstanbul’da toplanan kış malzemeleri, battaniyeler, kıyafetler dağıtılıyor. UMKE ekibimiz de burada, sağlık ekibimiz de burada ve sağlık konusunda da eğer ihtiyacı olan kişiler olduğu takdirde yerinde müdahaleleri yapacaklar” dedi. 
İÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri temsilcisi Esra Yılmaz ise, “Van Üşüyor Biz Sarıyoruz” projesi başlattıklarını hatırlatarak, “Van’daki yardımlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü bize çok yardımcı oldu. Bu projeyi başlatırken şöyle düşündük, biz İstanbul’da üşüyoruz, ama Van’ın hava şartları çok daha çetin ve buradaki ihtiyaç sahipleri bizden daha fazla üşüyorlar. Okulumuzda duyarlı birçok insan vardı ve İstanbul dışından, hatta Türkiye dışından da bizim etkinliğimize katılanlar oldu. ‘Almanya’dan size nasıl eşya gönderebiliriz’ diyen oldu” şeklinde konuştu.
İÜ öğrencileri, daha sonra getirdikleri yardımları diğer ailelere dağıttılar. 

Bakmadan Geçme