Minik öğrencilerin Yerli Malı Haftası heyecanı

Yerli Malı Haftası 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında ilkokul öğrencileri, annelerinin hazırladığı yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekti.

Rıdvan CAN

12-18 Aralık'ta kutlanan hafta kapsamında Cuma Günü Hacıbekir İlkokulunda 1'nci sınıf öğrencileri başta olmak üzere her sınıfta program düzenlendi. İlkokul öğrencileri, Annelerinin hazırladığı kek, börek, meyve suyu ve dolma gibi yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaştı.

Program nedeni ile yapılan etkinlikte konuşan okul müdürü Nihat Tunç, "Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" sloganıyla Hacıbekir okulu olarak bir kutlama programı hazırladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin evlerinden getirdikleri kek, meyve, börek, pasta, baklava, kuruyemiş, süt, meyve suyu gibi yiyecek ve içeceklerini arkadaşlarıyla paylaştıklarını belirten Tunç, "Yerli malı ile ilgili şiirler okundu.  Öğrencilerimizin farklı etkinliklerde bulunmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin özel günleri aktif olarak yaşamalarını sağlıyoruz Bu tür etkinlikler onların farklı değerler edinmesi için çok önemli olduğunu Yerli Malı Haftası kutlamalarının hem eğitim hem de çocukların eğlenmesine vesile olduğunu söyleyen Tunç, çocuklar arasında da  paylaşma ve yardımlaşma duygusunun geliştirilmesine katkı sağladığını ifade etti.

Sınıf Öğretmeni Mehmet Vesim Karabıyık, Yerli malı kullanmaları konusunda çocuklara bilinç aşılamaya çalıştıklarını kaydederek, ''Yerli malı etkinlikleri kapsamında gerek geçmişte, gerekse şimdiki zamanda çocuklarımız bu sayede paylaşma ve yardımlaşma duygularını pekiştiriyor" şeklinde konuştu. Karabıyık,  öğrencilere her zaman tutumlu olmanın, yerli malı kullanmanın önemini ve tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşta kazanıldığını anlattıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz geleceğe yatırımın, tasarruf etmenin ve bilinçli tüketimin ulusal ekonomimize katkıda bulunmanın önemini toplu olarak idrak etmişlerdir."dedi.

Bakmadan Geçme