EKSİ 15 DERECE SOĞUKTA EĞİTİM OLUR MU?

Depremde ağır hasar görerek yıkılan Sempaş İlköğretim Okulu öğrencileri 2,5 yıldır Birol Emil İlköğretim Okulu bahçesine kurulan konteyner sınıflarda eğitim görmeye çalışıyor.

İlhan SİYAHTAŞ

Depremde ağır hasar alarak yıkıldığı için Birol Emil İlköğretim Okulu sınıfları ve okul bahçesinde kurulan konteyner sınıflarda eğitim görmeye çalışan Sempaş İlköğretim Okulu öğrencileri ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyor. 3 bine yakın öğrencinin kalabalık, düzensiz bir arada eğitim görmeye çalıştığını belirten veliler yaşanan eğitim sorunun çözülmesini istedi.  

 Çocuklarımız hasta oldu

Öğrenci velisi Abdulkerim Sürücü “ Üç öğrencim var bu öğrencilerim. Sempaş İlköğretim Okulu inşaatı tamamlanmasına rağmen açılmadı.  Bundan dolayı öğrencilerimiz Birol Emil İlköğretim Okulu bahçesine kurulan konteynırlar da eğitim görmektedir. Gerekli yerlere başvuruda bulunduk ama şuana kadar sonuç alamadık. Veliler toplanarak Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik sorunu anlattık. Bize okulu bitirdik geri kalan kısmı artık okul idarecilerine kalmış bir durumdur dediler. Öğrencilerimiz 3 yıldır soğuk kış şartlarında konteynırlarda eğitim görüyor.  Çocuklarımızın birçoğu hasta oldu. Sorun çözülmezse çocuklarımı okuldan almayı düşünüyorum. Okul inşaatı bitmişse ne bekleniyor?” dedi.

 Netice alamadık

Öğrencilerin konteynırlarda eğitim gördüğünü belirten Vehbi Tufan adlı veli benim öğrencim Birol Emil İlköğretim Okulu yetersiz olduğundan dolayı konteynırda eğitim görmeye çalışıyor. Defalarca şikayette bulunduk ama bir netice alamadık. Kendi mahallemizin okulu bitmediğinden dolayı öğrencilerimiz her sabah 4 km’lik bir yolu yürüdükten sonra okula gelebiliyor. Konteynır ısınmadığından dolayı çocuklar üşüdükleri için sağlıklı bir eğitim göremiyorlar diye konuştu.

Derslerden algıladıkları hiçbir şey yoktur

Esme Elpe öğrenci velisi , “ Benim çocuğum Birol Emil İlköğretim Okulu öğrencisidir. Okulda yapılan toplantıda iki okulun bir araya gelmesinden dolayı öğrencilerimizin gerçek anlamda eğitim göremediğini ifade ettim. Okul müdürü bana Sempaş İlköğretim Okulu öğrencileri kendi okullarına gittikten sonra sizin çocuklarınız kendi sınıflarında ders görecek. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitseniz bile okul iki ay içerisinde ancak bitmiş olacak. Bunun için biraz sabırlı olmanız gerekiyor dedi. Biz çocuklarımızın bu şartlar altında eğitim görmesini kabul etmiyoruz. Çocuklarımızı her gün üç kazak, üç çorap giydirerek okula gönderiyoruz.  Soğuk ve kalabalık sınıf ortamında derslerden algıladıkları hiçbir şey yoktur. İnşaatı biten bir okulu eğitime açamamak beceriksizliktir ” dedi.

 

 Eğitimden sonuç almak mümkün değil

Birol Emil İlköğretim Okulu öğrencisi olan oğlunun sara hastası olduğunu anlatan Cihan Demir isimli veli,” Soğuk ve sıkışık ortamda verilen eğitimden sonuç almak mümkün değil. Öğrencilerimiz okula sadece devamsızlık yapmamak için gidiyor.  Çünkü bu şartlar eğitim almaya uygun değil.  Sempaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin kendi okullarına gönderilmesini istiyoruz. İki okul öğrencilerinin sıcak ortamda, uygun koşullarda eğitim görmesini istiyoruz. Bizlere hep sabredin diyorlar. Depremin üzerinde 2,5 yıl geçti, artık sabredilecek dayanacak durumumuz kalmadı. Böyle eğitim olmaz. Milli Eğitim Müdürünü göreve davet ediyorum ” diye konuştu.

Bakmadan Geçme