SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, oda seçimlerinde esnafı kim iyi temsil edecek ve esnafın sorunlarını kim çözecekse o adayın başkan seçilmesini istedi.

Fazıl ERÜŞ

Van esnafı oda temsilcilerini seçmeye hazırlanıyor. Yaklaşan oda seçimlerinde oda başkan adayları ekipleriyle birlikte esnafları gezerek oy istiyor. 4 yılda bir yapılan oda seçimlerinde yaklaşık 30 bin oda üyesi oy kullanacak.  Seçimler öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan,  oy kullanacak esnaflara çeşitli uyarılarda bulundu. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için tekrar aday olduğunu açıklayan Alpaslan, seçimi farkla kazanacağını söyledi.

Oda seçimleri 1 Ocak,31 Mart tarihleri arasında yapılacak

5362 Sayılı Esnaf Sanatkarlar kanununa istinaden oda seçimlerin 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında yapacaklarını belirten Alpaslan,” Oda seçimleri yapıldıktan sonra seçilen oda başkanları kendi aralarında Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanını seçecek.  Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimi mayıs ayına kadar gerçekleştirme zorunluluğu vardır.  En üst kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Konfederasyonu seçimi ise Eylül ayı içerisinde yapılacaktır” dedi.

Kasaplar odası seçime giremeyecek

Van Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 20 esnaf odasının olduğunu söyleyen Alpaslan, “  Ne yazık ki Kasaplar odası seçimlerini yapamayacağız. Çünkü üye sayısı 100’ün altına düştü. Bu nedenle Kasaplar Odası seçimlere giremeyecek. Mahkeme sürecinde olan bu odamız muhtemelen kapanarak faaliyet gösteremeyecektir. Kasap esnafımız odaları kapanması  sonrası en yakın meslek grubu olan Lokantacılar Odası üyesi olacaklar” dedi.

Seçimler renkli ve heyecanlı geçiyor

Oda başkanlık seçimlerinin bu yıl daha renkli, hareketli ve heyecanlı geçtiğini ifade eden Alpaslan, “ Başkan adayı arkadaşlarımız ekipleriyle birlikte seçim çalışmalarına başladılar. Adaylarımız projelerle, yapacakları çalışmalarla oy isteyerek seçime hazırlanıyorlar. Oda seçimlerinin esnafımıza yakışan ortamda geçmesi sevindiricidir” dedi.

Siyasetçiler oda seçimlerine karışmayacak

Siyasetçilerin oda seçimlerine müdahale etmediğini belirten Alpaslan,” Esnaflar odası ekmek-emek partisidir. Bu nedenle üyelerimiz rahat olabilir. Zaman zaman bu yönde spekülasyonlar olabilir. Bu duyumlara hiçbir esnafımız, başkan adayımız itibar etmemelidir. Van ilimiz ve esnafımız için kim yenlik getirip, proje üretecekse, esnafımıza yararlı olacaksa o arkadaşımızı seçsinler. Seçmenimiz çok bilinçlidir. Bu nedenle esnafımız kimi seçeceğini çok iyi biliyor. Bazı odalarımız tek başkan adayı ile seçime giriyor. Bazı odalarımızda birkaç aday başkanlık için yarışacak. Bütün aday arkadaşlarımıza hizmet yarışında başarılar diliyorum” dedi.

Her isteyene plaka vermedik

Başkanlık süresince esnafa elinden geldiğince sahip çıktığını ve esnafın haklarını koruduğunu  söyleyen Faruk  Alpaslan, göreve geldiğimde ticari taksi plakalarının fiyatı  bin  lira  bile değildi. Ama şimdi bu plakaların fiyatı 150 bin TL’dir. Bu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin başarısıdır. 15 yıla yetebilecek taksi plakamız mevcuttur. Gerçek anlamda işi yapanlara taksi plakası verdik. Bu nedenle plaka değeri bu kadar yükseldi. Bazı sorunlarımız var, bunu kabul ediyoruz ama elimizden geldiğince esnafımıza destek çıktığımıza da inanıyorum” dedi.

Esnaf sanatkarlar sarayını inşa ettik

Türkiye’nin en büyük Esnaf Sanatkarlar hizmet binasını Van’da yaptıklarını söyleyen Alpaslan, 7 bin metre kare üzerinde 4 bin 500 metre kare kapalı alan içerisinde toplantı salonları, düğün salonu, iki banka şubesi, PTT şubesi ve sektöre ait kooperatiflerin bir arada olabileceği binanın inşaatının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “S çimlerden sonra kendi binamıza taşınacağız.  Binamızın finansmanını Ankara’dan sağladık.  Ayrıca Erciş ve Muradiye’de Odalarımıza daire aldık. Esnafımız bunları görmesi gerekir.” 

Bakmadan Geçme