60 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Van Gençlik Merkezi’nde verilen kurs sonunda 60 girişimciye sertifika verildi.

Van Gençlik Merkezi’nde düzenlenen girişimcilik kursu sertifika törenine Van Vali Yardımcısı Sabri Uzun, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürü Bilal Emre Yörük, KOSGEB Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Can Ozan Tuncer katıldı. Burada bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Sabri Uzun, bir işletmenin kendini devam ettirebilmesi için sürekli gelişip kar etmesi gerektiğini belirtti. Uzun, “Bu işbirliği içerisinde bulunan her iki kurumumuzu da kutluyorum. İyi bir çalışma olmuş. Verilen sertifikalarla genç girişimcilerimiz umut ediyorum ki işlerini kurarak il ekonomisine de katkıda bulunurlar. Başarı gösterip sertifikalarını alan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursun çok faydalı olduğunu belirtti.
Girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan ve sertifikasını Vali Yardımcısı Sabri Uzun’un elinden alan Erhan Bayram ise, verilen 10 günlük eğitimin kendileri için oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Bayram, “Yakın zamanda kurmayı düşündüğüm bir iş vardı. Yeteri kadar deneyime sahip değildi. Bu kursla birlikte kuracağım işle alakalı ince ayrıntılar hocalar tarafından anlatıldı. Bu neticeyle işe girişimimde daha cesaretli hissettim. Yakın zamanda da işimi kurup iyi bir iş istihdamı planlıyorum. Bu kursu bizlere sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme