SATIŞ SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şahin Berki, “Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz. Bütçeden hakkımızı istiyoruz” dedi.

KESK Van Şubeler Platformu tarafından Sanat Sokağı’nda yapılan basın açıklamasında metni okuyan KESK Dönem sözcüsü Şahin Berki, 19 Aralık’ta 20 hapishanede yaşanan olayların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen faillerin hala cezalandırılmadığını öne sürdü. Her zaman her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları için bir arada olduklarını vurgulayan Berki, “Ekmek, adalet ve özgürlük için mücadele edenler, geleceğine sahip çıkanlar; bugün onurlu ve insanca yaşam hakkımız için buradayız. Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz. Bütçeden hakkımızı istiyoruz. Kurduğunuz karanlığın parçası olmayacak; savaşın, rantın, sömürünün, gericiliğin bütçesini kabul etmeyeceğiz. Emeğin, halkın olmayan bu bütçeyi derhal geri çekin” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti.


KESK’TEN ‘19 ARALIK’ GREVİ

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, bütçe görüşmelerinde taleplerinin karşılanmaması üzerine bir günlük greve girdi.
Hüsrevpaşa İlkokulu’nun bahçe duvarına, "Bu iş yerinde grev vardır" pankartı asan KESK üyeleri, basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Daha önce yapılan toplu sözleşmede kamu emekçilerinin gerekli zammı almadığını belirten KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şahin Berki, “Özellikle 11 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarında mağdur olan kamu emekçilerinin özlük, sosyal ve kültürel anlamdaki haklarının bu bütçe görüşmelerinde iadesinin sağlanması yönünde bugün satış sözleşmesini kabul etmiyor ve bütçedeki hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı almak amacıyla bugün grevdeyiz” ifadelerini kullandı.
Grevin ülke genelinde başlatıldığını hatırlatan Berki, “Türkiye genelinde başlatılan greve destek vermek ve bununla ilgili kamuoyu oluşturmak için ildeki tüm iş yerleriyle belirlenen birkaç okulun bahçe duvarına pankart asıldı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme