OTOMOTİV SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TOPLANDI

Van Ticaret ve Sanayi Odası sektör değerlendirme toplantılarının 11.’si otomotiv sektörü temsilcileriyle yapıldı.

Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Van TSO Başkanı Necdet Takva, vergi ve SGK ödemelerinin terkin edilmesi için verdikleri mücadeleyi anlattı. Necdet Takva, yaşanılan depremlerden sonra Van’ın borçlanan bir kent olduğunu belirterek, “Vergideki ‘Mucbir Sebep Hali’nin sona erdirilmesi ile burada da başlayacak ödemelerle kentte çok büyük bir ekonomik kriz yaşanacaktır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ekonomik çıkmazdan kurtulmak için bakanlarla görüşmeler yaptık. En detaylı şekilde raporlarımızı verdik. Birebir sunumlar yaptık. Bu konuda Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan bize her türlü desteği veriyorlar. Van milletvekillerimiz de gerekli çalışmaları yapıyorlar. İnşallah en kısa sürede bu konuda bir ilerleme bekliyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren Van TSO’yu üyelerimizle birlikte yöneteceğimizi ifade ettik. Bu amaçla sektör toplantıları ile tüm üyelerimizin görüşlerini dinliyoruz. Onlardan aldığımız bilgileri raporlaştırıyoruz. Hem sektörleri, hem de odamız üyelerini tanıyoruz. Bu odayı üyelerimizle yöneteceğiz. Bu konuda üyelerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bizlere destek veriyorlar, fikirlerini paylaşıyorlar. Aldığımız bilgileri değerlendirip, ilgili kurumlarla gerekli yazışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Otomotiv Sektör Değerlendirme toplantısında katılımcılara seslenen Van TSO Başkanı Takva, yeni başlattıkları “Üye Temsilciliği” sistemi ile odadan görevlendirilen 12 personelin gerekli eğitimleri aldıktan sonra üyelerle iletişime geçtiği, oda ve üye ilişkileri için çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Bu uygulamamızla üyelerimizle sürekli iletişim halinde olacağız. Üye temsilcisi, üyemizle odamız arasındaki bağı geliştirecek. Üyelerimize de bizi istediğiniz zaman arayıp, istek ve taleplerinizi iletebilirsiniz diyoruz. Bu uygulamamız akreditasyon sisteminde Türkiye’de örnek uygulama seçilmiştir. Bu üyelerimize verdiğimiz değerin bir göstergesidir” ifadesini kullandı.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri de, yaşanan sorunları dile getirerek, özellikle sınır ticareti konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasının Van’da ekonomik hayata olumlu yansıyacağını belirttiler.

Bakmadan Geçme