Odaya Yenilikler Getireceğiz

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’na aday olan Mesut Metin Eren ekibiyle birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor.

İlhan SİYAHTAŞ

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne (VESOB) bağlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı'na aday olan Mesut Metin Eren seçimlerde iddialı olduğunu belirtti.

Odayı Van’a ve esnafa yakışan yeni bir yapıya kavuşturmak istediğini söyleyen Eren, “Van Berberler ve Kuaförler Odası esnafımıza yakışmayan içler acısı bir durumdadır. Yapıcı eleştirilerimize rağmen odamızda gelişme olmadı.  İlginçtir odamızın kendisine ait ofisi bile yok. Yaklaşık 27 yıldır bu camianın içerisindeyim. Esnafımızın sorunlarını çözmek ve esnafımıza güç kazandırmak için aday  oldum. Yaklaşık 470 üyemiz var, ayrıca 150 kadar da kayıt dışı çalışan esnafımız var. Toplamda 600 üyeden oluşan güçlü esnaf camiasıyız. Ama etkin değiliz. ”  

 

Seçmenimizin karşısına üç projeyle çıkacağız

 Yönetime geldiklerinde 3 komisyon hayata geçireceklerini belirten Eren, “ Bunlar Barış, Sağlık ve Spor Komisyonları olacaktır. Barış komisyonu, esnaflar arasında kırgınlıkları gidermek, birlik beraberliği sağlamak, iletişimi güçlendirmek için çalışacaklar. Bunun için oda yönetim kurulumuz yedek üye arkadaşlarımızdan ve eski ustalarımızdan oluşan barış komisyonunu oluşturacağız. Spor Komisyonumuz futbol turnuvaları düzenleyecek. Kurum ve kuruluşlarla kaynaşma bakımından bu tür etkinlikler yapacağız. Odamıza kayıtlı 200’e yakın bayan kuaför arkadaşımız var. Son zamanlara SODES kapsamında bayanlarla ilgili değişik projeler destekleniyor. Bizde mesleğimizle ilgili olarak projeler hazırlayıp, etkinlikler düzenleyeceğiz. Üçüncü Komisyonumuz ise sağlık alanında çalışma yapacak. Bizim sektörümüzde sağlık ön planda olan unsurlardan biridir. Berberler ve kuaförler hijyenik olmalıdır. Çünkü kesici, delici aletlerle çalışıyoruz. Oda bünyesinde oluşturacağımız komisyonumuz ile halk sağlığı kurumlarıyla birlikte hareket ederek sağlıklı iş yerleri oluşturacağız. Oto kontrol sistemini devreye sokacağız.  Bütün hedefimiz esnaflarımızı sağlıklı,  güvenli modern iş yerlerine kavuşturmaktır. ”

 

Esnafımızın yüzü gülecek

 Berberler ve Kuaförler Odası’nı göreve talipli olan ekibimizle yönetmek istiyoruz diyen Mesut Metin Eren “ Ben ve arkadaşlarım esnafımızın yüzünü güldürecek, müşterilerimizi memnun edecek çalışmalar hedefliyoruz. Seçimlerimiz 2 Ocak günü Erenoğlu düğün salonunda yapılacak. Esnaf arkadaşlarımızın oylarını kullanarak odalarına sahip çıkmalarını istiyoruz.  Biz bu seçimde iddialıyız. Mevcut aday olan arkadaşlarımız yönetimde denendi. Esnaf arkadaşlarımızdan görev yetkisi istiyoruz”  diye konuştu. 

Bakmadan Geçme