Bülent Arınç operasyonla ilgili açıklama yapacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili konuşacak.

Türkiye dün güne tarihi bir operasyonla başladı. Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla İstanbul merkezli başlatılan operasyonda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'la birlikte, işadamları Ali Ağaoğlu ve Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab gözaltına alındı. Ayrıca Ak Partili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında olduğu 52 kişi daha gözaltına alındı.

ERDOĞAN: SONUCU BEKLEYELİM

Tarihi operasyon sonrasında ise gözler, bakanlarının ismi yolsuzluk ve rüşvete karışan Başbakan Erdoğan ile Ak Parti'ye çevrildi. Erdoğan, operasyonla ilgili konuşmamayı tercih etti ve ''Sonucunu bekleyelim'' demekle yetindi.

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Operasyondan sonra yaşanan gelişmeler ise en az operasyon kadar ses getirdi. Operasyonu yürüten 5 şube müdürü görevden alındı. Hemen ardından ise Türkiye genelindeki emniyet müdürlüklerinde çok sayıda ismin görev yeri değiştirildi. Soruşturmaya yeni savcılar atandı. Bu gelişmeler sürerken Ak Parti cephesinde de hareketli saatler yaşandı. Olağanüstü toplantılar yapıldı, MKYK iptal edildi.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPACAK

Gelişmelerle ilgili ilk resmi açıklamayı ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapacak. Saat 17.00'de Başbakanlık'ta bir basın toplantısı düzenleyecek olan Arınç'ın tarihi operasyonla ilgili ne söyleyeceği merakla bekleniyor...

Bakmadan Geçme