VAN’DA 160 SAATLİK BİLGİSAYAR KURSU

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Van Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 160 saatlik bilgisayar kursu açıldı.

Van Gençlik Merkezi bilgisayar laboratuarında düzenlenen kursu, Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bilgisayar öğretmeni tarafından veriliyor. Gençlerin çağın en gerekli teknolojisi olan bilgisayarı bilmeleri ve kullanmaları için Van Gençlik Merkezi ve Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgisayar kursu açıldığını belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, açılan 160 saatlik uygulamalı bilgisayar eğitimlerinin tamamlanmasının ardından verilen sertifikaların kursiyerlere iş alanında da faydalı olacağını kaydetti. Her geçen gün açılan bilgisayar kurslarına ilginin arttığını söyleyen Sinir, katılımın bu şekilde olması durumunda yıllık kurs açma sayılarının da yükseleceğini belirtti. Sinir, “Daha önce gençlik merkezi olarak kurs açma yetkimiz vardı. Şu anda kurslar sadece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilebiliyor. Bu nedenle 40 bilgisayarlık laboratuarımızı eğitmenlerimizin hizmetine açtık. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Van Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilgisayar Öğretmeni Haşim Ayyıldız ise, “Kurslarımızı halk eğitim bünyesinde veriyorduk. Kursiyer sayımız fazla olduğundan bilgisayarlarımız yetersiz kalıyordu. Van Gençlik Merkezi bilgisayar laboratuarını gördükten sonra kurslarımızın bir kısmını burada işbirliği yaparak vermeyi düşündük. Şu anda 40 bilgisayarlı Van Gençlik Merkezi bilgisayar laboratuarı kursiyer ile doldu. Kursiyerlerimiz kurs sonunda 160 saatlik bilgisayar sertifikası alarak iş kariyerlerine bir yenisini eklemiş olacaklar. Bu işbirliğini hayata geçiren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Van Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nedim Cacim’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme