Mahalleler, Kömür Bekliyor!

13 mahalleye kömür yardımı yapılmadığını belirten Van Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı basın açıklaması yaparak gecikmenin gerekçesini sordu.

Fazıl ERÜŞ

Kömür yardımı,  elektrik kesintisi ile ilgili hazırlanan basın açıklamasını Muhtarlar Derneği Başkanı Temer Demez okudu. Basın açıklamasına dernek üyesi mahalle muhtarları da katıldı.   Başkan Demez,   “ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sadece 5 mahalleye kömür yardımı yapıldığını, 13 mahalleye ise kömür yardımı yapılmadığını,  bu nedenle vakıf üyesi muhtaç aileler kış ortasında mağdur olmuştur.  Kömür dağıtımında bu yıl hayal kırıklığı yaşanmıştır”  diye konuştu.

SYDV kömür dağıtımını eline yüzüne bulaştırdı

Muhtarlar Derneği Başkanı Demez, "  Evinde yakacağı olmayan ve alım gücü yoksulluk sınırı altında olan yüzlerce aile bulunmaktadır. Bu ailelerin yaşam mücadelesi verdiğinden haberiniz var mıdır? Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu yıl kömür dağıtımını eline yüzüne bulaştırmıştır. Kömür dağıtımında yaşanan sorun kişilerin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Kış memleketin de yaşıyoruz, kömür dağıtımına havalar soğumadan başlanılmalıydı. Kış kapıya dayanmış -15 derece soğukta vatandaşlar tir tir titremektedir. Biran evvel kömürlerin düzenli şekilde ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmasını insani görev olarak addediyoruz” dedi.

Randevu alamıyoruz

Valilikten randevu alamadıklarını ileri süren Demez, “  Valilik muhtarları muhatap görmüyor.  Defalarca randevu istememize rağmen ne yazık ki, randevu talebimiz her defasında 'yoğunuz' gibi basit bahanelerle reddedilmiştir" diye konuştu.

Elektrik kesintisi hayatı zorlaştırıyor

Basın açıklamasında elektrik kesintilerine de değinen Demez şunları  söyledi :  " İnsanımız soğuktan, tir, tir titrerken VEDAŞ İl Müdürlüğünün her gün ve her gece saatlerce elektrikleri kesmesi yaşamı biraz daha zorlaştırmaktadır. Bu elektrik kesintilerinin bilinçli olduğu kanaatini taşıyoruz. Özellikle Türkerler Holdingin VEDAŞ'ı almasından sonra, sorunların nüksetmesi bu şüphemizi güçlendirmektedir. VEDAŞ İl Müdürlüğü 186 arıza bildirme hattı 7 gün 24 saat meşgul olup, hiç kimseye cevap vermemektedir "dedi.

Dağıtımda herhangi bir kasıt, ihmal söz konusu değildir

 Muhtarların kömür yardımları ile ilgili iddialarına cevap veren SYDV Müdürü M. Suat Aydoğan şunları söyledi:”  Vatandaşlarımız sabırlı olsun. 31 Temmuz günü kömür dağıtımına başladık.  94 köyün 89’una, merkezde 29 mahalleden 16’sında kömür dağıtımını gerçekleştirdik. 13 mahalleye Tavşanlı’dan kömür gelmediğinden dağıtım yapılamadı. Çünkü SYDV olarak vatandaşlarımıza kalorisi yüksek,   çevre kirliliği düşük olan Tavşanlı kömürü dağıtıyoruz. Şırnak kömürü getirmiş olsaydık bugün bütün Van’a kömür dağıtmış olurduk. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile kömür temini için görüşmeler yapıldı.  Kömürler geldiğinde 13 mahallenin tamamına kömür yardımı yapılacaktır. Dağıtımda herhangi bir kasıt, ihmal söz konusu değildir.”

Bakmadan Geçme