Vadsiad Kuruluşunu Kokteyle Kutladı

Van'da yeni kurulan Van Dinamik Sanayici İş Adamları Derneği Elite World Oteli'nde tanıtım kokteyli düzenledi.

İlhan Siyahtaş/Rıdvan Can

Vanlı iş adamlarının ortak girişimleriyle yeni kurulan Van Dinamik Sanayici İş Adamları Derneği Elite World Oteli'nde tanıtım kokteyli düzenledi. Kokteylde dernek tarafından engelli 10 vatandaşa akülü araç armağan edildi.  Kokteyle Vali Aydın Nezih Doğan, Van milletvekili Nazmi Gür, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Van TSO Başkanı Necdet Takva, VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, VATBO Başkanı Selman Toprak, BDP İl Başkanı Musa İtah, Ak Parti İl başkanı Abdullah Aras ve davetliler katıldı.

Kendimizi bu topraklara borçlu hissetmekteyiz

Kokteylde ilk konuşmayı yapan Dernek Başkanı Suat Çiftçi 'VADSİAD olarak, başarılı burs ihyacı olan öğrencilerimizi iş adamlarımızla buluşturup destek sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir. Ekonomik ve sosyal gelişmişlik üzerinde birinci hedefi temel bilgi üretimidir.   Bilgiye ulaşmayı sağlamak öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu amaçla konferanslar düzenlemeyi, Üniversiteler ile iş birliği mekanizmalar oluşturmayı ve bu yöndeki araştırmaları desteklemeyi hedefliyoruz. Vanlı sanayici ve iş adamları olarak, yönettiğimiz kaynakların bu toprakların birikiminin sonucu olduğunun farkındayız ve kendimizi bu topraklara borçlu hissediyoruz. Ekonomik ve sosyal gelişmenin gerçekleştirilmesi için istikrarlı bir barışın, barış organının oluşmasıdır. Bizleri bu atılıma teşvik eden de bu yaşanan barış ortamıdır'' dedi.

Birliktelik keyif vericidir

Bürokrasinin, merkezi hükümetin en üst düzey yöneticilerinin temsiliyetiyle, politikacılarıyla iş dünyasını burada bir arada görmenin çok keyifli olduğunu söyleyen Van TSO Başkanı Necdet Takva ''  Yeni bir oluşum ve yeni bir heyecanla karşı karşıyayız. Bugün bu yeni oluşumun iş örgütünün ve iş adamlarının bir araya gelmesinin yaratmış olduğu birliktelik ve burada yaptıkları faaliyetin aslında kent ile yeni bir iletişim biçimi yarattığının göstergesidir. Bir arada olmanın ve ben olmanın ötesinde biz olma anlayışıyla bir örgütlenme oluşmasının çok anlamlı olduğunu belirtmek isterim. Bu ilişki biçiminin şehirlerarası rekabet endeksimize de çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. VADSİAD'ın kuruluşu yeni bir marka değer ve kentin örgütlenmesi anlamında memnuniyet vericidir'' dedi.

İlin istikrara, huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır

Kokteylde iş adamlarını cesaretlendiren bir konuşma yapan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ''Özellikle son 35 yıl süre zarfında bölgede yaşanan şiddet ve çatışmalı ortamdan kaynaklı çok yoğun bir şekilde sermaye ve beyin göçü verdi bu şehir. Bu ilimiz açıkçası hak ettiği yerde değildir, bu ilin istikrara, huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bunu test etmek bütün sivil toplum örgütlerinin, derneklerin ve bizim görevimizdir. Bölgede süren çatışmazlığın verdiği huzur ortamının oluşu hepimizin yüreğine su serpmektedir. Bunun kalıcılaştırılması için hepimize büyük görevler düşmektedir. Vanlı iş adamlarının bölgede sermayeleşmesi bizi bu anlamda çok mutlu etmektedir. Bu yeni sermayeleşmenin ve iş adamlarının burada örgütlenmesin de en büyük payın barış sürecinde olduğunu söylemek isterim. Böylesi kadim bir şehirde, hayatın bütün alanlarına ilişkin örgütlenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hayatın bütün alanın da örgütlendiğimiz zaman barış gelir, huzur gelir, kardeşlik gelir, sosyal refah oluşur. Bu kavganın, bu şiddetin, bu çatışmanın bir daha yaşanmaması ve yerini barışa, kardeşliğe ve huzura bırakmasını istiyoruz. Bana göre gelinen yol çok iyi bir şekilde değerlendirilmiştir ve bunun kıymetini çok iyi bilmek gerekir. İlimizin hak ettiği misyonu kazanması konusunda özellikle sermaye gruplarına çok büyük görevler düşüyor. Bizleri bir araya getiren VADSİAD yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım'' dedi.

Van yeni bir sivil toplum örgütüne kavuştu

Sivil örgütlenmeye değinen BDP Milletvekili Nazmi Gür " Bugün Van yeni bir sivil toplum örgütüne kavuştu. Demokratik bir toplumun temelini sivil toplum örgütleri alır. Sivil alan ne kadar güçlüyse, Devletin ezici gücüne karşı vatandaşlarımız ne kadar örgütlenmişse o ülkenin demokrasisi o kadar güçlü olur, eğer sivil alan yoksa her gün vatandaşımız ve devlet karşı karşıya olur. Gezi olayları bunun bir göstergesidir. Bir şey daha var burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları temel özgürlüklerinden temel haklarından asla vazgeçmeyecekler. Bunu da hükümetlerle pazarlık konusu yapmayacaklar. VADSİAD Van'ın ekonomik yaşamına Van'ın demokratik yaşamına, yasal yaşamına, sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Van önemli bir işbirliği platformu kazanmıştır

Herhangi bir şey konuşurken, bir şeyle mukayese ederken konuştuğumuz şeyin doğruluğunu bilmek gerektiğini, bu ülkede herhangi bir şehirde ülkenin geneline ilişkin bir problemden söz ediyorsak, bu dünyadaki gelişmelerden bağımsız olmadığını vurgulayan Vali Aydın Nezih Doğan şunları söyledi:  " Mutlaka dünyada var olan değerleri ve gelişmeleri hissetmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Bu çerçevede dünyadaki demokratikleşme eylemi hukuk devletinin sağlamlaşması eylemi Türkiye de senkronize olarak takip etmektedir, vatandaşlarımızın bundan emin olması gerekir. Nitekim Avrupa birliği ile bizim müzakere sürecimizde tam bu anlamda bize ışık tutmaktadır. Avrupa birliği ile yaptığımız müzakerelerde Adalet ve İçişleri başlıkları altında ilk başlıklar içerisindedir. Gelinen noktada Türkiye'nin hukuk alanında ki demokratik standartları başka bir ülkeden farklı değildir. Bazı Avrupa ülkelerinden daha iyiyiz.  Bugün Van önemli bir işbirliği platformu kazanmıştır."Kokteyl sonunda dernek tarafından alınan 10 akülü araç engelli vatandaşa armağan edilerek sağlıkla kullanılması dileğinde bulunuldu.  

Bakmadan Geçme