Soğuk havalar kestanecilere yaradı

Soğuk havalar caddelerde kestane pişirip satan kestanecilerin yüzünü güldürdü. Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestaneye Vanlılardan yoğun ilgi var.

Fazıl ERÜŞ

Soğuk kış günlerinde Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet, Maraş ve İskele Caddesi kaldırımlarından bu günlerde kestane kokusu yayılıyor.  Sıcak kestanelerle küçük lezzet yakalamak isteyen Vanlılar mangal üzerinde pişen,  sıcaklığı ve kokusuyla yoldan geçenleri etkileyen kestanelere ilgi gösteriyor.

Kestane kebabı satarak geçimimi sağlıyorum

Dondurucu soğuk hava koşullarında kestane sobasının başından ayrılmayan kestane satıcısı İzzet Aslan pişmiş kestane kebabının 100 gramını 3, kilosunu 30 liradan sattığını söyledi. Aslan," Van'da kaliteli ve lezzetli kestane olmadığı için Balıkesir'den özel getirdiğimiz kuzu kestaneyi satıyoruz. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Yazın mısır, kışın ise kestane satarak geçimimi sağlıyorum. İşimden memnunum. Hem para kazanıyorum, hem de ısınıyorum. Kestane kış memleketi olan Van'da yetişmese de tüketilmesi bir kültüre dönüşmüştür. Soğuk havalarda sokakta kestane satışımız artıyor. Kestane yemek insanlara mutluluk ve keyif veriyor. 

Evlerinde doğalgaz ve kalorifer olan müşterilerimizde bu lezzetten mahrum kalmamak için pişmiş kestane kebabı alıyorlar. Kestane satışlarımız dört-beş ay kadar devam eder" dedi.

Bakmadan Geçme