HASTANELERDE AVUÇ İÇİ OKUMA DÖNEMİ BAŞLADI

Van Özel İstanbul Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 1 Aralık'ta uygulamaya alınan 'Avuç içi damar okuma' sistemine geçti.

Uygulama ile ilgili ilk başlarda ufak tefek bazı aksaklıkların yaşanması nedeniyle bir yoğunluğun söz konusu olduğunu belirten Özel İstanbul Hastanesi İdari İşler Direktörü Soner Erkan, ancak bu yoğunluğun kısa sürede atlatıldığını söyledi. Dünyada ilk defa Türkiye de uygulanan biyometrik kemik doğrulama sistemi ile gelen tüm hastaların işlem öncesinde avuç içi ya da parmak okuma uygulaması ile kimlik doğrulamasının yapıldığını ifade eden Erkan, "İlk etapta vatandaşların avuç içi ya da parmak izi okuma sistemi ile kimlik doğrulamasının yapılması esnasında ufak tefek bazı aksaklıklar ve itirazlar oldu. Ancak geçen süre zarfında vatandaşlarda bu uygulamaya uydu" dedi.
Hastanelerce kullanılan farklı kimlik doğrulama sistemi nedeniyle işlem süresinin uzadığını vurgulayan Erkan, "Bazı hastanelerde avuç içi okuma sistemi varken bazı hastanelerde parmak izi okuma sistemi bulunuyor. Bu nedenle bir hastanede avuç içi okuma sistemine göre kimlik doğrulaması yapılan vatandaş, parmak izi okuma sisteminin olduğu başka bir hastanede bu sisteme göre tekrar kimlik doğrulamasını yapmak zorunda kalıyor. Bu da işlemin uzamasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.
Erkan, avuç içi damar okuma ve parmak izi okuma sistemi uygulamasının 12 yaş altı ve 65 yaş üstü ile herhangi bir uzvunda problemi olan ya da acil halleri kapsamadığını da sözlerine ekledi.
Vatandaşlar ise, uygulamanın güzel olduğunu belirterek, özellikle güvenlik açısından artık kimsenin başkası adına muayene olamayacağını ve böylece sorunların yaşanmayacağını ifade ettiler.

Bakmadan Geçme