SABRİ ABİ 500 PERSONELLE İŞ BAŞINDAYIZ

Van’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kara ve havayolu ulaşımında ise büyük aksaklıklar yaşanıyor.

İl Özel İdaresi, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ve Van Belediyesi ekipleri kar temizleme çalışmalarına başladı. Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde çalışma başlatan belediye ekipleri, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi yönetiminde çalışmalarına devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Sabri Abi, dün akşam saat 20.00’den bu yana kar temizleme çalışması yürüttüklerini belirterek, “Yoğun bir kar yağışı var. Personelimiz tamamı seferberdir. Yaklaşık 100-150 iş makinesi ve 500’e yakın personelle iş başındayız” dedi. 
Ara sokaklarda ise, esnaflar gerek işyerlerinin damlarını gerekse önlerini kardan temizlemeye başladılar. Kimi inşaat işçisi ise kar yağışı altında çalışmalarını sürdürürken, bazı vatandaşlar ise kahvehanelerde kurulan sobanın etrafında ısınmaya çalıştılar.
Ahmed-i Hani Parkı’nda bulunan kuşlar ise vatandaşlar tarafından yem bırakılarak besleniliyor. Kuşlara yem veren Hacı Çiftçi adlı vatandaş, “Elimden geldikçe kuşlara yem dağıtacağım” dedi. 
Kar yağışı ile birlikte Van’da 144 köy yolu ulaşıma kapanırken, olumsuz hava şartlarından dolayı yapılması planlanan tarifeli uçak seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

Bakmadan Geçme