VAN BELEDİYESİ’NDEN KAR SEFERBERLİĞİ

Van Belediyesi, 24 saattir devam eden kar yağışının halkın yaşamını olumsuz etkilememesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 300 kişilik ekip, 10 greyder, 20 hidromek, 5 loder, 40 kamyon ve diğer iş makineleri ile çalışmalarına devam eden belediye, kar temizleme, tahliye, yol tuzlama ve kaldırım temizliğine de ara vermeden yapıyor.

Van’da 24 saattir devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreyi aştı. Van Belediyesi, kentin ana ve ara arterlerinin açılması için 24 saattir durmadan yol açma, tuzlama, tahliye ve kaldırım temizliği yapıyor. Dün gece saat 19.00’da çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, hala çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İki vardiya şeklinde dünden beri çalışan belediye ekipleri, özellikle Cumhuriyet, Maraş, İkinisan ve İskele gibi önemli caddeleri defalarca kez temizleyerek, tahliye çalışmalarını yaptı. Kentteki ana arterler üç kez temizlenirken, Cumhuriyet ve Maraş caddeleri ise 7 kez temizlendi.
Sabah saatlerinde 300 kişilik ekip, 10 greyder, 20 hidromek, 5 loder, 40 kamyon ve diğer iş makineleri ile çalışmalarına devam eden belediye, sabah saatlerinde ise bu ekip 500 kişiye çıkarıldı. Çalışmalara belediyenin amirleri, zabıta, temizlik, su kanalizasyon, fen işleri, park bahçeler müdürlüğü çalışanları ve trafik çalışanları da katıldı. Sabahın erken saatlerinde alana çıkan 500 kişilik ekibe, belediyenin diğer çalışanları ve halk da destek verdi. Cumhuriyet ve Kışla caddelerinin tüm kaldırımları temizlenirken, temizlenen yollardaki karlar ise kamyonlarla kentin dışına tahliye edildi. Kent merkezinde bu çalışmalar devam ederken, 4 ayrı ekip ise mahallerde çalışmalarına devam ediyor. Mahallelerin minibüs ve otobüs güzergahlarının tamamı temizlenirken, ayrıca bu yollarda buzlamaya karşı da çalışmalar yapıldı. Tüm bu çalışmalar Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Belediye Başkan yardımcıları Selim Bozyiğit ve Kemal Ünver tarafından kontrol edildi.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre, bugün akşama kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme