B. VANSPOR’DA OPERASYON

Belediye Vanspor yönetimi ile teknik direktör Cahit Sönmez’in sözleşmesi karşılıklı olarak fesedildi.

Rıdvan CAN

B.Vanspor yönetiminde görev alan bazı yöneticilerle yıldızı barışmayan teknik direktör Cahit Sönmez’in sözleşmesi karşılıklı görüşmeler sonrası feshedildi.  Sezon başında B. Vanspor’da göreve başlayan başarılı teknik direktör Cahit Sönmez’in yönetim tarafından gönderilmesi taraftarlar arasında şaşkınlıkla karşılandı.

 

FUTBOL ÇEVRELERİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

16 hafta süreyle takımın başında bulunan Cahit Sönmez, Türkiye Ziraat Kupasında Türkiye'nin iki köklü kulübü PTT 1.Lig ekiplerinden Manisaspor'u ve Karşıyaka’yı kupada devre dışı bırakarak futbol çevrelerinin dikkatini çekmişti. B. Vanspor’u içinde bulunduğu çeşitli sorunlara rağmen ligde 24 puanla 8.  sıraya taşımayı başaran teknik direktör Cahit Sönmez’in yerine göreve getirilecek isim merak ediliyor.  

 

İSTİFAMI İSTEDİLER

 Van’dan ayrılmadan önce yaşananları gazetemize değerlendiren Cahit Sönmez, “  Yönetim önceki akşam beni toplantıya çağırdı. Teşekkür ederek yeni bir yapılanmaya gideceklerini bu nedenle görevden ayrılmamı istediler.  Bende yönetimin önünü açmak amacıyla görevimden istifa ettim” dedi

 

ALLAH VANSPOR’UN YARDIMCISI OLSUN

Yönetimin aldığı karara bir anlam veremediğini belirten B. Vanspor eski teknik direktörü Cahit Sönmez, “   B. Vanspor’da profesyonel kulüp anlayışı ve disiplini oluşturmaya çalıştım. Yaşadığım sorunları da problem haline getirmedim.  Ancak yöneticilere maç arasında soyunma odasına girmelerinin doğru olmadığını, motivasyonu olumsuz etkilediğini anlattım.  Vanspor’un yararına olan bu uyarıma bazı yöneticilerimiz maalesef duygusal tepki gösterdiler.  Ayrıca B. Vanspor sorumlu hocası olarak yerel televizyon ve yazılı basına çıktığım için yönetim tarafından ‘ basın sizi çok işliyor’  denilerek adeta uyarıldık.   Bende kendilerine biz profesyonel bir ekibiz, başarımız varsa ki vardır, bunu taraftarlarımızla elbette paylaşacağız, konuşacağız dedim.   Benzer tutumlar sonrası yönetimle olan ilişkilerimiz zayıfladı. Kurumsal yapı, profesyonel yönetim anlayışı olmadan Vanspor bu şekilde bir yere gidemez.  Yöneticiler olaya sanırım başka bakıyorlar. Allah Vanspor’un yardımcısı olsun” dedi.

 

 TARAFTARLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

 İstifa sonrası dün Van’dan ayrılan Cahit Sönmez taraftarlara teşekkür etti. Sönmez”  B.Vanspor’da göreve başladığı günden ayrıldığı güne kadar Van halkının ve taraftarların desteğini yanımda gördüm. Futbolcu arkadaşlarım inanarak çalışarak mücadele ettiler. B. Vanspor’a başarılar diliyorum ”diyerek sözlerini noktaladı.

 

YENİ YAPILANMAYA GİDİYORUZ

B. Vanspor’da yaşananları gazetemize açıklayan B. Vanspor Kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe şunları söyledi: “Kulüpte yeni yapılanmaya gidiyoruz. Bu nedenle yönetim kurulumuz karar alarak hocanın istifasını istemiştir. ”

Bakmadan Geçme