Avsuma Gümüş&Saat’te Yılbaşı Hareketliliği

Takı ve aksesuar alanında Van’ın lider firması Avsuma Saat ve Gümüş mağazası sanat sokağı Ova İş Merkezi girişinde açıldı. Avsuma saat ve gümüş mağazası aksesuar ve takı modasını Van’a getiren işletme yetkilisi, Murat Dönmez, Avsuma Saat ve Gümüş olarak 2014 yılı vizyonu ile takı koleksiyonlarıyla birlikte saat, gözlük, çanta, gümüş modelleri ve mağazacılık konusunda Van’da iddialıyız. Yılbaşı nedeniyle hareketlilik yaşıyoruz” dedi.

Rıdvan CAN

Gümüşe rağbet arttı
Murat Dönmez, saat, gümüş ve takıların dünya tercihinde ilk sıralarda yer  alan aksesuarlardan oluştuğunu, dünyaca ünlü saat markalarından Lacoste, Ferrari, Romanson, İ-Wacteh saat çeşitlerini Van halkının beğenisine sunduklarını, saat çeşitlerinin yanı sıra bitkisel sabunlar ve gümüş takı çeşitleri satışını yaptıklarını, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla hediyelik saat ve gümüş takı objelere rağbetin arttığını sözlerine ekleyen Dönmez, gümüş çeşitlerinin ekonomik olarak uygun olduğunu ve bu anlamda özellikle Gümüş ve takı çeşitlerine rağbetin büyük olduğunu söyledi.
Tercih ekonomi ve zevke bağlı 
Altına göre gümüş takıların ve saat çeşitlerinin daha ekonomik olduğunu belirten Murat Dönmez; "Müşterilerimiz ağırlıklı olarak hanımlardan oluşuyor. Altın ya da gümüş zevk ve kişisel tercih meselesidir. Ama genç kızlar, üniversiteliler ve orta yaşlı hanımların taşlı gümüş takılara karşı eğilimlerinin fazla olduğunu gözlemliyoruz Yine tercihe bağlı olmakla birlikte en fazla yüzük ve küpe satışı oluyor. Gümüş takı evladiyelik özelliğine sahiptir. Eski çağlardan bu tarafa gümüş takı ve eşyaların yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Gerek altın gerekse gümüş takı çeşitlerinde sosyo ekonomik durum tercihte belirleyici faktörler arasında yer alıyor." dedi. 

Bakmadan Geçme