DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Van Demokrasi Platformu Uludere, Lice, Batman, Gezi ve Yüksekova'da ölümle sonuçlanan olayların faillerinin yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubesi önünde toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde Fakiye Teyran Parkı’na kadar yürüdü. Van Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kürt sorununun barış ve diyalog temelinde çözümü için bir yandan, ‘Süreç devam ediyor, süreçte kesinti yoktur’ derken, bir yandan da süreci bitirmeye yönelik uygulamalara hız verdiğini öne sürdü. Aydın, “Gerginliği sona erdirecek, toplumsal barışa hizmet edecek adımlar atılmadığı gibi, 90’lı yıllara davetiye çıkaran girişimler, hükümetin söylemlerinin aksine davrandığını ispatlamaktadır” dedi.
Yüksekova’da iki kişinin ölümüne neden olaylara değinen Aydın, “6 Aralık 2013’te Gever’de Mehmet Reşit İşbilir ile Veysi İşbilir adlı vatandaşların katledilmesiyle sonuçlanan olay, bizleri derinden üzmüştür. Olayla ilgili Hakkari Valiliğinin yaptığı ilk açıklama ise, suçluların tekrar gizleneceği ve korunacağını gözler önüne sermiştir” iddialarında bulundu.
Kürt sorununun barış ve diyalog yoluyla çözümüne zarar verecek her türlü uygulama ve provokasyonlara son verilmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, “Bu sürecin onurlu barışa evrilmesi noktasında, başta 90’lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler ile Roboski’de, Lice’de, Batman’da, Gezi’de ve Gever’de iki sivil insanın ölümü ile bir vatandaşın yaralanmasına neden olan olayların faillerinin yakalanması ve adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, devletin dilinde faili meçhul diye tanımlanan bu olayların faillerinin belli olduğunu savundu.
Konuşmaların ardından 5 dakika oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme