Yeraltı çarşısının girişleri yenilenecek mi?

Beşyol Ferit Melen Meydanı Aydın Talay Yeraltı Çarşı esnafı, çarşıda başlayan tadilatın biran evvel tamamlanarak çarşı girişlerinin modern görünüme kavuşturulmasını istedi.

Fazıl ERÜŞ

Van eski Belediye Başkanı Aydın Talay tarafından 1990’lı yıllarda Beşyol Ferit Melen Meydanı’nda yapılan yeraltıçarşısıyenileniyor. Belediye tarafından yetkili firmaya ihale edilen yer altı çarşısında yenileme projesi kapsamında havalandırma, tavan kaplamaları, çarşı girişi, iç mimari yenilenecek. Belediye tarafından çarşının yenilenmesinin esnafı sevindirdiğini belirten çarşı esnafı temsilcisi A.Kadir Baynal, “ Çarşımız çarşı olmaktan çıkmıştı. Çarşının havalandırması bozulmuş, girişi yıkık dökük çirkin bir görünüme bürünmüştü. Tavanı ise üzerimize yıkılacak gibiydi. Bizde çarşının biriken sorunlarının giderilmesi için belediyeye müracaatta bulunduk. Belediye başvurumuz sonrası inceleme yaparak çarşının döküntü durumunu tespit ederek onarım işini ihaleye çıkardı. Çarşıda başlayan tadilatların kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz. Onarım sonrası çarşımızın modern bir görünüme kavuşacağına inanıyoruz” dedi.

Çarşı girişleri değiştirilsin

Aydın Talay çarşısında belediye tarafından yapılan yenileme tadilatının şehrin estetik görünümü açısından da önemli olduğunu belirten vatandaşlar “ Çarşı içi kadar çarşı girişlerinin mimarisi, kalitesiz malzeme ve işçilik nedeniyle kötü ve çirkin bir görünüm arz ediyor. Girişlerde abartılı, kaba görünüme de son verilmelidir Yapılan tadilat sırasında girişlerin Van’a yakışan bir mimariyle yeniden düzenlenerek estetik  görünüm kazanması gerekiyor.” dediler.  

Bakmadan Geçme