MURADİYE’DE YANGIN, 9 HAYVAN TELEF OLDU

Van’ın Muradiye ilçesinde çıkan yangında odunluk, samanlık ve bir ahır kullanılamaz hale gelirken, 9 büyükbaş hayvan ise telef oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Uluşar köyünde meydana geldi. 9 nüfuslu Özbilici ailesine ait odunluk, samanlık ve ahırda bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangında odunluk, samanlık ve ahır kullanılamaz hale gelirken, 9 büyükbaş hayvan ise telef oldu. Ev sahibi Şirin Özbilici, eşinin İstanbul’a çalışmaya gittiğini belirterek, “Evde çocuklarımla birlikte oturuyordum. Komşularım kapıyı çaldı ve yangın olduğunu söylediler. Ben kendimi alevlerin içine attım, ancak yapabilecek bir şey kalmamıştı. Ben fenalaşınca beni ambulansla hastaneye götürdüler. Dayanamadım tekrar beni evime getirdiler, hayvanlarımızın hepsi telef olmuş. Hayvanlardan 4’ü gebeydi. Üçünden süt sağıyordum. İki de besilik tosundu. Sağdığım sütü çocuklarıma içiriyordum, geriye kalanı da satıyordum. Yangın nasıl çıkmış bilmiyorum. Çoluk çocuğumun gelir kaynağıydı. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.
İtfaiye Amiri İzzet Avcı ise, saat 18.45 sıralarında ihbarı aldıklarını belirterek, “Saat 19.45’te yangına müdahale etmeye başladık. Saat 21.30 sıralarında tamamen kontrol altına alınarak aileye teslim ettik. Zaten üç barınakta iç içe olduğundan çıkan yangın sonucu hayvanlar dumandan dolayı telef olmuşlar” dedi.

Bakmadan Geçme