GÜLAÇAR'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar: Büyükşehrin sorumluluğuna üstlenerek ağır bir yük aldım. Hala Van'da devam eden bir korku duvarı, bir tehdit, bir şantaj, bir sindirme politikası var. Biz Van'ı büyük bir köy olmaktan kurtaracağız. Van'ı hak ettiği büyük, görkemli, medeniyeti yüksek bir şehir yapacağız.

Fazıl ERÜŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Osman Nuri Gülaçar'ın adaylık tanıtım mitingi yaptı.  Ferit Melen Havaalanında partililer tarafından karşılanan Gülaçar yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine geçti. Gülaçar yol boyunca halkı selamladı. AK Parti İl binası önünde gerçekleşen tanıtım mitingine Van Milletvekilleri; Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve çok sayıda partili katıldı. Osman Nuri Gülaçar'ın Van'ın evladı olduğunu, Van'a kalbini verebilecek ve Van'ın hizmetkarı olacak bir aday olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce Vanlıların tanıdığı ve güvenebileceği, Allahtan korkan bir adayı Başbakanımız açıkladı. Gülaçar'ın adaylığının hayırlı olmasını diliyorum. Zafer inananların olacaktır" dedi.

Van bölgenin kaderini belirleyecektir

Tanıtım mitinginde konuşan AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi, seçimlerin ülkenin kaderini belirleyeceğini belirterek,"Bizden gönlü temiz, Van'ın hizmetkarı olacak birini istiyordunuz. Alın size adam gibi adam Osman Nuri Gülaçar.  Gülaçar Van'ın kaderini değiştirecektir.  Şunu bilmenizi isterim. Bu bölgenin kaderini belirleyecek il Van'dır.  Bu nedenle çok çalışarak seçimleri kazanmalıyız" dedi.

Van'a yapılmayan hizmetleri biz yapacağız

 Gülaçar'ın şahsiyetiyle, kişiliğiyle, bilgeliğiyle örnek olduğunu ifade eden Ak Parti Milletvekili Mustafa Bilici ise  " Gülaçar seçildikten sonra Vanlıların hizmetkarı olacaktır. Başbakanımızın söylemiyle biz efendi olmaya değil, milletimizin hizmetkârı olmaya geldik. Bu nedenle Van'a yapılmayan hizmetleri biz yapacağız. İlçe belediye başkan adaylarımız belli olduktan sonra sahaya inip, kapı kapı dolaşacağız" dedi.

180 trilyon borcu her gün anlatanların şimdi 780 trilyon borçları var

Başbakan Erdoğan'a Van mitinginde vatandaşlardan bir not gittiğini belirten AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, "O kağıtta; Van'da lekesiz, şaibesiz dürüst birini aday olarak görmek istiyoruz yazıyordu. Başbakanımızda dedi ki madem siz istiyorsunuz bende baba yadigârı olan Osman Nuri Gülaçar'ı size gönderiyorum. Gülaçar Belediye Başkanı seçilirse Van'ın en büyük problemi olan yolsuzluğa ve yoksulluğa son verecektir. 180 trilyon borcu her gün anlatanların şimdi 780 trilyon borçları var. Bunun hesabını soracağız. Gülaçar Van'ı çok iyi bilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adayıdır. Allah yar ve yardımcımız olsun"  diye konuştu.

AK Parti 10 yılda 80 yıla galebe çalacak bir devrim yaptı

Coşkulu kalabalığın sloganları ve tekbirleri eşliğinde platforma çıkan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar konuşmasına Kürtçe başlayarak Vanlıları selamladı.  Konuşması sırasında bir ara duygulanarak gözyaşlarını tutamayan Gülaçar konuşmasına ana dili olan Kürtçe ile neden başladığını Türkçe açıkladı. Bu ülkede uzun zaman horlandıklarını, dışlandıklarını, ikinci sınıf muamelesi gördüklerini vurgulayan Gülaçar" Bu gün bunlara AK Parti hükümeti son verdi. AK Parti 10 yılda 80 yıla galebe çalacak bir devrim yaptı. Bugün anadilimizi rahat ve özgürce konuşabiliyoruz. İşte bugün dilimizi mutluca konuşmanın özgürlüğünü yaşıyorsak bu mazlumların lideri olan Erdoğan'ın sayesindedir. Ak kadrolar bu hakkı millete teslim ettikleri için onlara minnettarız "dedi.

Bana düşen başımı eğip mütevazi olmaktır

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmakla büyük bir yük aldığını vurgulayan Gülaçar, "Bu yük omuzlarıma ağır gelir. Biz omuz omuza verir birbirimize destek olursak seçimi kazanırız. Bu teveccühünüz bu kadirşinaslığınızın karşısında bana düşen başımı eğip mütevazi olmaktır. Eğer biz beraberce, gayretli, samimi bir şekilde hareket edersek bu zafer Van'ın Ak kadrolarının olacaktır" ifadelerinde bulundu.

Van'ı büyük bir köy olmaktan kurtaracağız

Gülaçar, "AK Parti hükümeti öncesinde ret vardı, asimilasyon vardı, inkâr vardı. İşte bunlar hepsi AK kadroların önderleriyle tarihin çöpüne gömüldü. Hala Van'da devam eden bir korku duvarı, bir tehdit, bir şantaj, bir sindirme politikası var. Bugün bu aziz topluluk o duvarları yıkmak için geldi. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Bu nedenle Van'da değişmeli. Biz Van'ı büyük bir köy olmaktan kurtaracağız. Van'ı hak ettiği büyük, görkemli, medeniyeti yüksek bir şehir yapacağız. İstanbul, Bursa, Koceali'den ne farkımız var. Neden gelişemiyoruz. Van hakketmiyor mu? İşte biz Van'ı hakkettiği yere getireceğiz" şeklinde konuştu.

Van'ı kuru bir ideolojiye kurban etmelerine izin vermeyeceğiz

Siyaseti Allahın emrine göre üstlendiğini ve bu emri en güzel şekilde yerine getireceğini belirten Gülaçar, "Bu şehrin kuru bir ideolojiye kurban edilmesine kesinlikle karşıyız ve reddediyoruz. Bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız. Bu konuda hepimize çok büyük işler düşüyor. Bende bir Vanlıyım diyorsanız, bu şehrin iyisi de kötüsü de bizi etkiler diyorsanız bu sorumluluğu almalısınız. Bu seçim inanmış kadınlarımızın kızlarımızın inancıyla başarıya ulaşacaktır. Minberde hutbe okurken, camide namaz kıldırırken sizin taziyelerinizde, düğünlerinizde sizle hareket ediyordum. Yarında aynı şekilde hizmetkarınız olacağım. İdeolojin nedir, ırkın nedir, dilin nedir demeyeceğim" dedi.

Kimlik üzerinden sömürüyü reddediyoruz. 

Beni tanıyanlar tanımayanlara anlatsın diyen Gülaçar, " Deyin ki bu kardeşiniz yanlış yapmaz, bu kardeşiniz adaletten dürüstlükten asla ve asla ödün vermez. Siz eğer inandıysanız bu seçimi kazanacağımıza onları da inandırmalısınız. Bu şehri nasıl büyüteceğiz, yükselteceğiz, modern bir şehir yapacağız. AK Parti'nin ak kadroları bize o sözü verdi. Onlarda bize yardımcı olacaktır. Kimlik üzerinden sömürüyü reddediyoruz.  Kısa süre içinde seçim beyannamemizi ilan edeceğiz. İşte o gün Van neleri hak ediyor hangi projelerle büyüyecek bunu göreceksiniz" dedi.

Bakmadan Geçme