BÖYLE KAYAK SPORU GÖRÜLMEDİ?

Van Bölge Kayak Takımı sporcuları kente kar yağmayınca caddelerde, kaldırımlarda kros yaparak kayak yarışmalarına hazırlanıyorlar.

Rıdvan Can  

Çeşitli yaş gruplarından oluşan yaklaşık 283 kayak sporcusunun bulunduğu Van’da sporcular Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kayak Bölge Takımı Antrenörü Halis Korkmaz yönetiminde antrenmanlarını sürdürüyorlar. Sporcular kayak yapacak kar bulamayınca caddelerde, kaldırımlarda kros yaparak güç kondisyon yüklüyorlar.

Kayaklı sporcular caddelerde

Sezonuna ciddi bir şekilde hazırlandıklarını anlatan Halis Korkmaz “ Türkiye Kayak Federasyonu 2013-2014 faaliyet programında yer alan yarışmalara hazırlanmak amacıyla sporcularımla beraber günün belirli saatlerinde kar olmadığı için trafiğin yoğun olduğu yollarda çalışmak zorunda kalıyoruz.  Sürücülerden zaman zaman tepki almamıza rağmen zor şartlar altında hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Mevsimin kış olmasına karşın Van’da kar sıkıntısı var. Şu ana kadar kar üzerinde bir çalışma yapamadık” dedi.

 Ümitle kar yağışı bekliyoruz

Korkmaz, yollarda yaptıkları kayaklı çalışmalar ile ilgili olarak şunları söyledi: “  Vanlı sporcularımız geçen yıl Türkiye şampiyonasında ilk dörde girdi. Bu sezonda iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Kar düşmediği için sporumuzu asfaltta yapmak zorunda kalıyoruz. Çalışma koşulları çok zor. Her an bir kazayla karşı karşıyayız. Elimizden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu şartlara rağmen çok iddialıyız. Van’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz Ümitle kar yağmasını bekliyoruz.  Çünkü çalışma şartlarının iyileştirilmesi başarıyı da beraberinde getirecektir. " dedi.

 Sporcular iddialı hazırlanıyor

Kayak yarışmaları hakkında da bilgi veren Korkmaz, yarışların sistematiği olduğunu, illerinde bölgelerinde yapılan yarışmalarda başarılı olan sporcuların Türkiye Şampiyonalarına katıldığını, ayrıca kulüplerarası ve federasyon bünyesinde olmayan üniversiteler ve okullar arası Türkiye birinciliklerinin de katıldıklarını söyledi.

Yarışmalara tekerlekli kayak takımıyla kros çalışması yaparak güç şartlar altında hazırlandıklarını bölge kayak takımı olarak bütün yarışlara iddialı şekilde katılacaklarını belirten sporculardan Evin Kaya,  Ayşe Can Atake, Kezban Taş, Ömer Ayçiçeği kendilerini sokakta kayak takımları ile gören vatandaşların şaşkınlık yaşadığını ifade ettiler. 

 

Bakmadan Geçme