HALK DANSLARI TOPLULUĞU KURULUYOR

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 90 kişiden oluşacak yeni dönem “Tuşba Halk Dansları Topluluğu” ekibi kuruluyor.

Van Gençlik Merkezi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan dans topluluğu, bu yıl da öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 90 kişilik bir ekip oluşturuluyor. Van’ın beş ayrı bölgesinde toplam 200 kişilik bir ekiple çalışmalarına başlayan topluluk, Türkiye’nin yedi bölgesinden çeşitli yörelerinin oyunlarını oynayacak. Önceki yıl kurulan dans topluluğu ile Van’da büyük bir gösteri sergileyen ekip, daha sonra Trabzon, Erzurum ve Erzincan illerine turneler düzenleyerek büyük beğeni toplamıştı. Bu yılda yeni bir ekiple geçen yılki başarıyı yakalamaya çalışan grup, Van’ın yeni yüzü olmayı hedefliyor. Tuşba Halk Dansları Topluluğu çalışmaları hakkında bilgi veren Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, geçen yıl kurulan ve bu yıl yeni dönem ekibini oluşturan topluluğun Van’ın yeni yüzü olmaya aday olacağını vurguladı. Yıldız, “Van’da beş ayrı bölgede devam eden ekip seçmeleri büyük ilgi görüyor. Ekip sayısı 90 kişi olacağından eleme yapılacaktır. Eleme sonrası ekibimiz çalışmalarını hızlandırarak Mayıs 2014 tarihine yetiştirmeye çalışacağız. Daha sonra ekibimiz Van’da ve il dışında gösterilere başlayacaktır” dedi.
Tuşba Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü ve Eğitmeni Necmettin Yaşlak ise, yeni dönem çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve 90 kişilik dans topluluğunu oluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Çalışmalara yaklaşık bir ay önce başladıklarını söyleyen Yaşlak, “Geçen yıl oluşturduğumuz 90 kişilik Tuşba Halk Dansları Topluluğu ile büyük beğeni topladık. Bu yıl da yeni bir ekiple başarıyı yakalamaya çalışacağız.Van Gençlik Merkezi halkoyunları olarak Van yöresine ait oyunlarımızı sergileyerek Türkiye’de birçok başarıya imza attık. Şu ana kadar çalışma gerçekleştirdiğimiz ekip arkadaşlarımızın tamamını bir araya getirerek yeni bir ekip ve yeni bir yüz oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme