ZAM ŞAMPİYONU BAYAN BOTU OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 Kasım ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 Kasım ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı. 
TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,01, bir önceki yılın kasım ayına göre ise yüzde 7,32 oranında artış gösterdi. TRB2 (Van, Bitlis Muş, Hakkâri) bölgesine ait TÜFE’de ise bir önceki aya göre yüzde 0,40’lık bir artış olurken, bir önceki yılın kasım ayına göre ise yüzde 7,41 oranında artış meydana geldi. Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 3,27’lik oran ile giyim ve ayakkabı grubunda olurken, en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 1,34 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

VAN’DA KASIM AYININ ZAM ŞAMPİYONU BAYAN BOTU OLDU
Van’ın kasım ayı enflasyon rakamları ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜİK Van Bölge Müdür Vekili Özer Coşğun, “Madde bazlı değerlendirme yapılırsa yurt genelinde bayan kabanı yüzde 14,89 ve patates yüzde 14,40 ile fiyatı en çok artan maddeler olurken, Van ilinin de dahil olduğu TRB2 bölgesinde ise bayan botu yüzde 38,16 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 26,00 oranlık artışla elektrikli süpürge takip etti. Çarliston biber ise yüzde 31,49’luk bir oranda değer kaybederek kasım ayında TRB2 bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde ise yüzde 32,14 oranında değer kaybeden portakal en fazla ucuzlayan ürün oldu. Öte yandan ÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,62’lik bir artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise bu artış yüzde 5,67 oldu. Sektörel bazda aylık olarak tarımda yüzde 0,87 ve sanayide yüzde 0,57 oranında bir artış meydana geldi. Sanayide en büyük artış gösteren alt sektör ise yüzde 2,15’lik oranla basım ve yayım sektörü oldu” dedi.

Bakmadan Geçme