“VALİMİZ DAĞITILAN SUYU İÇERSE BENDE İÇERİM”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından deprem sonrası inşa ettirilen Kalecik konutlarında ikamet eden Muhammed Emin Tilki, tankerlerle dağıtılan suların kirliliğine dikkat çekerek isyan ederek Vali Aydın Nezih Doğan’ı bu sorunu çözmesini istedi.

Serkan Aslan

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından deprem sonrası inşa ettirilen Kalecik konutlarında ikamet eden Muhammed Emin Tilki, tankerlerle dağıtılan suların kirliliğine dikkat  çekerek  Vali Aydın Nezih Doğan’ı bu sorunu çözmesini istedi.

Van’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremler sonrası yaptırılan konutlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşın tepkisi dinmek bilmiyor. Konutlara tankerlerle dağıtılan suyun temiz olmadığını, içmekten çekindiklerini ifade eden Tilki, dağıtılan kirli su ile aldıkları abdestin bile olup olmadığından emin olamadıklarını belirtti. TOKİ’de yaşanan adaletsizliğe isyan eden Tilki, “Biz kullanamadığımız yakıtın bile parasını ödedik. Şimdi ise verilen bu kirli sulardan dolayı ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.  Yetkililerimizin biran önce bu düzensizliğin önüne geçmesi gerekmektedir. Özellikle de valimizin bu konuya eğilmesini istiyoruz. Hiç olmazsa temiz suyun verilmesi konusunda gerekeni yapmasını istiyoruz. Verilen su temizdir derse şayet o zaman sayın valimizin TOKİ’ye gelip bu sudan tatmasını bekliyoruz. Eğer bunu yaparsa bizde verilen suyun temiz olduğuna kanaat getirir bu suyu içeriz. Ama valimizin de bu suyu içtikten sonra bize hak vereceğine inanıyoruz. Ben kaç yaşında adamım bu saatten sonra herhangi bir beklentim yok. Ama tek isteğim bu su konusundaki hassasiyetimizin giderilmesidir. Konutlarımızı aldığımız günden itibaren gerek su gerekse de diğer sıkıntılar bizi yaşadığımız yerden bezdirdi. Artık bu sorunların bitmesi ve sonunun gelmesini diliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme