YENİ iMAR PLANI NİHAYET KESİNLEŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, yeni imar planını onaylanarak kesinleştiğini, inşaat yapmak isteyen vatandaşların belediyeye başvurabileceklerini, ruhsat almak için hiçbir sorun kalmadığını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

2011 depremi sonrası hazırlanan bin 200 hektarı koruma amaçlı,  toplam 13 bin hektar alanı kapsayan yeni imar planın kesinleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye meclisinin 7 Eylül günü yapılan toplantısında Mayıs 2013'te askıya çıkarılan 2.imar planının bin 50 hektarlık etabının mecliste onaylanmasını ise yasal açıdan geçersiz saydı.

SPEKÜLASYONLARA KULAK ASMAYIN 

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman yeni imar planı ile ilgili son durumu gazetemize açıkladı. Yeni imar planının bakanlık tarafından onaylanarak kesinleştiğini anlatan Kahraman, " Vatandaşlarımız artık imar planı ile ilgili spekülasyonlara kulak asmasın ve inanmasın.  İnşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız belediyeye rahatlıkla müracaat ederek ruhsatlarını alabilirler.  Ruhsat almak için bir sorun yoktur.  Nitekim çok sayıda vatandaşımız yeni imar planı çerçevesinde ruhsatını alarak inşaatına başlamıştır ”dedi.

İMAR PLANI ONAYLANDI VE KESİNLEŞTİ

Kahraman, “Belediye ile yakın iletişim içindeyiz. Eski plana geri dönülmedi.  Böyle bir şeyde yoktur. Yeni imar planları onaylanarak kesinleşti. İmar planı için yeni itirazlar artık olmayacak.  Sadece imar planının bütünlüğünü etkilemeyecek şekilde vatandaşların talepleri doğrultusunda münferit tadilat yapılabilir. Bunun da ölçeği bellidir. Yani önce plan hazırlattıracaksınız. Benim durumum şu diyeceksiniz ve sonra başvuru yapabilirsiniz. Haziran, Ağustos, Eylül ayı’nda bazı yerlerin imarı kesinleştiği halde inşaat yapımında bizden kaynaklanmayan bir sıkıntı oldu. Aslında ruhsat almak isteyenler alabilirlerdi” dedi.

İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURABİLİRLER

Vatandaşların belediyeye ruhsat için başvurabileceklerini belirten Kahraman, “ Eğer belediye yeni imar planı geçerli değil diyerek vatandaşlara bu nedenle ruhsat vermezse bu vatandaşlarımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze başvurularını yapsınlar. Bakanlık olarak söz konusu gerekçeyle belediyeden ruhsat alamayan ve mağdur olan vatandaşlarımıza İl müdürlüğümüz imar planına uygun şekilde ruhsat verilebilir” diye konuştu.

BELEDİYE, TALEPTE BULUNANLARA RUHSAT VERİYOR

İnşaat ruhsatı ile ilgili başvurularda bir sorun olmadığını ifade eden Belediye yetkilileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak geçerlilik kazanan 1/1000 ölçekli yeni imar planı çerçevesinde inşaat ruhsatı talep eden herkese ruhsat verildiğini belirttiler.

KAÇAK KONTROL EKİBİ KURULUYOR

Yeni düzenlemeyle belediyelerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı illerde kuracağı teknik ekipler kaçak ve imara aykırı yapılaşmaları denetleyerek yasal işlem yapacak. 

Bakmadan Geçme